Hardloop- of wandelrondje Den Treek

Vogelwater (voormalige Droogmakerij) in Den Treek
Trail van 10 km dwars door Den Teek. Deze route kan je hardlopend of wandelend doen.
Lengte van de route:
10
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Dat je op Landgoed Den Treek-Henschoten goed kan wandelen, fietsen en hardlopen is bekend. Deze route brengt je vanaf de parkeerplaats aan de Dodeweg / Paradijsweg langs een aantal mooie plekjes zoals het Hazenwater, de vogelplas en het waswater. Langs voormalig hotel Den Treek  kom je op de oude Utrechtseweg uit. Aan het eind steek je het gebied van kamp Waterloo door en om je op de Waterlooweg uit. Vroeger jon je hier ijsjes kopen bij een blinde mijnheer Janssen. Hij had een Shetland pony met de naam Pietje waardoor in de volksmond werd gezegd dat je een ijsje ging halen bij malle Pietje. Via het gebied Willemijntjeshoef en de Kerkweg kom je weer terug bij de parkeerplaats. 

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Waar kom je langs

Een nieuw meer midden in het bos : Landgoed Den Treek wordt steeds mooier.
Lees meer over Droogmakerij

Horeca langs de route

Hotel Landgoed ISVW, groen centraal gelegen, ligt op 6 hectare eigen bosgebied, aan de rand van landgoed Den Treek te Leusden. Er zijn 56 tweepersoons comfortkamer met bad of douche, 2 suites en 19 eenpersoons pluskamers.
Lees meer over Landgoed ISVW
Overnachten op de Utrechtse Heuvelrug, in een oase van rust en stilte, maar toch vlakbij Amersfoort en de snelweg. Veld en Bosch biedt ruime bed and breakfasts met boxspring bedden en luxe sanitair. Alle verblijven hebben een eigen ingang en eigen sanitair. Hierdoor is een contactloos verblijf mogelijk.
Lees meer over Veld en Bosch

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Parkeerplaats Den Treek aan de Dodeweg in Leusden
Lengte van de route:
10
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief