Hardlooproute Bloeidaal

Hardlooproute door natuurgebied Bloeidaal en de Schammer. De ronde is goed te doen bij droog- of vriesweer. Na veel regen zijn sommige stukken drassig.
Afstand:  7 km
Bruggetje door de Schammerplas

De route start bij TOP Schammer maar je kan natuurlijk ook vanuit huis gaan lopen. Vanaf de parkeerplaats loop je terug naar de Horsterweg en steek je direct over de Engweg op. Je loopt de Engweg helemaal af naar de Hessenweg, hier ga je linksaf. Je loopt nu evenwijdig aan de Hessenweg totdat je de Barneveldseweg over gaat, hier ga je direct rechtsaf het brede graspad op. Let op: vanaf hier kan de route drassig zijn als het veel geregend heeft.

Je volgt nu een stuk van de Schammerwandeling. Volg de bordjes tot aan de parkeerplaats. Hier ga je direct scherp linksaf een klein paadje  in door struikgewas. Je houdt nu iedere keer de linker-afslagen aan totdat je op het fietspad uitkomt. Dit fietspad volg je tot aan de kruising met de Hessenweg (Barneveldseweg).

Steek de weg over en loop de Schammer in. Neem na 400 meter het eerste pad links. Direct over de brug sla je rechtsaf het pad langs de Barneveldsebeek. Vlak voor het hek ga je weer links. Na honderd meter loop je over een houten vlonder tussen twee plassen door. Volg het pad door het weiland richting de brug, hier ga je links. Volg het voetpad dat naar rechts draait. Aan het eind ga je links en ben je weer op de parkeerplaats.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Schammersteeg 2 in Leusden
Lengte route 7 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram