Hardlooproute Hoogland

Route van 21 km door Leusden, Amersfoort en Hoogland. Je loopt door parken, stadsgebied en langs de Eem (onderdeel Halve Marathon Amersfoort)
Afstand:  21.2 km
Brug over de Eem bij Coelhorst

Je start deze route vanaf de parkeerplaats en loopt over verharde wegen. Je gaat in een rechte lijn richting Amersfoort. Na het 3 km punt steek je de Stadsring en het water over. Je slaat nu direct rechtsaf het park in en het loopt een gedeelte van het Strava segment Rondje Stadsmuur. Bij de Koppelpoort ga je rechtsaf het spoor onderdoor en loop je langs de haven van Amersfoort. Aan het eind sla je bij de grote autobrug rechtsaf de Kwekersweg op. Je volgt aan het eind het fietspad links van de Ringweg en steekt bij de fiets-stoplichten rechtdoor over.

Vlak na het 6 km punt sla je scherp linksaf het fietspad op. Je loopt nu op een deel van Halve Marathon van Amersfoort. Je volgt het fietspad 3.5 km en gaat na het 9 km punt rechtsaf (dit is voor de ophaalbrug) de Coelhorsterweg op. Bij de kruising met de grote weg steek je over richting Hoogland en gaat op de rotonde rechtsaf de Hamseweg op.

Na het park ga je links de Elly Takmastraat enen aan het eind rechts de Kattenbroekerweg op. Je loop na alsmaar rechtdoor, steekt weer de Ringweg over en het spoor onderdoor. Voor het water ga je rechtsaf en loop richting de rotonde met een grote stier als kunstwerk. Hierop sla je linksaf en direct rechts de Columbusweg op. Nadat je alweer de Ringweg bent overgestoken sla je na de flat rechtsaf en loopt met de weg mee. Voor het zwembad ga je rechtsaf en loopt alsmaar rechtdoor. Op het 18 km punt ga je linksaf de Verdiweg op. Deze loop je alsmaar rechtdoor. Na de passage met het Valleikanaal ga je linksaf een nieuwe woonwijk in. Aan het eind steek je de Heiligenbergerweg over en loopt weer richting de parkeerplaats.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Bavoortseweg 25 in Leusden
Lengte route 21.2 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram