Hardlooproute Ooievaarshorst

Route loopt vanaf de parkeerplaats richting Leusden-Zuid. Via de doorsteek bij Schutterhoef loop je door Den Treek naar boerderij Ooievaarshorst. Via Leusden-Zuid loop je terug naar de parkeerplaats.
Afstand:  7.5 km
Bord op wandelpad landgoed Den Treek

Je start op de parkeerplaats en loopt in zuidelijke richting langs de voetbalvelden en het zwembad. Je volgt het pad achter 'Amigo' tankstation langs en steekt vlak voor het 1 km punt de spoorlijn over. Je volgt het fietspad langs de Maanweg. Op de rotonde ga je rechtdoor tot aan de verkeerslichten aan de Arnhemseweg, hier sla je linksaf.

Na 50 meter steek je rechts de Arnhemseweg over en loopt tussen twee boerderijen door. Voor het houten huis ga je linksaf en kiest het pad tussen de weilanden door. Op de Paradijsweg (asfaltweg) sla je linksaf. Op de grote kruising (3 km punt) ga je rechts de Waterlooweg op. Na 600 meter ga je linksaf, dit is een fietspad. Aan het eind (4 km punt) ga je linksaf de Ooievaarshorstlaan op en volgt het fietspad rechtdoor. Op de kruising met de Treekerweg steek je over en loop je langs boerderij Ooievaarshorst rechtdoor richting Leusden-Zuid.

Bij de verkeerslichten steek je recht over de Prinses Alexialaan in. Je loopt nu door Leusden-Zuid richting de Roo van Aldewereltlaan (6 km punt). Je blijft aan de linkerkant van de sloot lopen richting de spoorwegovergang. Je steekt deze over en volgt het fietspad. Vlak na het 7 km punt sla je linksaf de tunnel in en aan het eind ga je rechts. Je loopt nu weer richting de parkeerplaats.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Bavoortseweg 25 in Leusden
Lengte route 7.5 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram