Hardlopen in de Schammer

Mooie hardloopronde vanaf Hotel Leusden naar Stoutenburg. Via natuurgebied Bloeidaal en langs de Duiventil loop je terug naar de parkeerplaats van van der Valk.
Afstand:  8.7 km
Zicht op Stoutenburg vanaf de Engweg

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de Plesmanstraat (grote weg) en sla je linksaf richting Stoutenburg. Je volgt het fietspad en gaat over het Valleikanaal heen. De eerste weg rechts ga je in, de Engweg. Die 'boeren karrenpad' met klinkers loop je helemaal af. Vlak na de bocht steek je de Hessenweg over (let op!!) en ga je linksaf het fietspad op. Dit fietspad volg je 2,5 km rechtdoor.

Nadat je de Barneveldsebeek bent overgestoken ga je linksaf de Schammer in (Driftakkerweg). Je loopt nu in natuurgebied de Schammer. Als je tegen de snelweg aanloopt ga je linksaf en direct na de stuw over de beek weer links het Inundatiepad op. De naam inunderen komt van het onderwater laten zetten van dit gebied in de Tweede Wereldoorlog. Volg het pad, steek de Schammersteeg over en sla aan het eind rechtsaf. Voor de tunnel onder de A28 pak je het pad rechts omhoog en ga je aan het eind linksaf. Je volgt nu een tijdje de parallelweg langs de A28.

Sla na 800 meter linksaf de Ursulineweg op. Aan het eind ga je rechts. Op de kruising met de Burg. De Beaufortweg ga je linksaf en steek je bij de stoplichten over. Blijf aan de linkerkant van de weg lopen. Na 200 meter sla je rechtsaf een klein voetpad tussen huizen door. Je loopt nu het laatste stukje van het Princenhofpark. Aan het eind sla je rechtsaf en loop je helemaal linksom het nieuwe AFAS gebouw heen. Bij de kruising met de Randweg / Plesmanstraat steek je over en ben je terug op de parkeerplaats.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Philipsstraat 18 in Leusden
Lengte route 8.7 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram