Hardlopen in de Schammer

Zicht op Stoutenburg vanaf de Engweg
Mooie hardloopronde vanaf Hotel Leusden naar Stoutenburg. Via natuurgebied Bloeidaal en langs de Duiventil loop je terug naar de parkeerplaats van van der Valk.
Lengte van de route:
8.7
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de Plesmanstraat (grote weg) en sla je linksaf richting Stoutenburg. Je volgt het fietspad en gaat over het Valleikanaal heen. De eerste weg rechts ga je in, de Engweg. Die ‘boeren karrenpad’ met klinkers loop je helemaal af. Vlak na de bocht steek je de Hessenweg over (let op!!) en ga je linksaf het fietspad op. Dit fietspad volg je 2,5 km rechtdoor.

 

Nadat je de Barneveldsebeek bent overgestoken ga je linksaf de Schammer in (Driftakkerweg). Je loopt nu in natuurgebied de Schammer. Als je tegen de snelweg aanloopt ga je linksaf en direct na de stuw over de beek weer links het Inundatiepad op. De naam inunderen komt van het onderwater laten zetten van dit gebied in de Tweede Wereldoorlog. Volg het pad, steek de Schammersteeg over en sla aan het eind rechtsaf. Voor de tunnel onder de A28 pak je het pad rechts omhoog en ga je aan het eind linksaf. Je volgt nu een tijdje de parallelweg langs de A28. 

 

Sla na 800 meter linksaf de Ursulineweg op. Aan het eind ga je rechts. Op de kruising met de Burg. De Beaufortweg ga je linksaf en steek je bij de stoplichten over. Blijf aan de linkerkant van de weg lopen. Na 200 meter sla je rechtsaf een klein voetpad tussen huizen door. Je loopt nu het laatste stukje van het Princenhofpark. Aan het eind sla je rechtsaf en loop je helemaal linksom het nieuwe AFAS gebouw heen. Bij de kruising met de Randweg / Plesmanstraat steek je over en ben je terug op de parkeerplaats.  

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Horeca langs de route

Hotelgasten zijn van harte welkom! Je kunt nog steeds bij ons overnachten, ontbijten en dineren in het restaurant als hotelgast. Binnenkort opent er een casino in het hotel.
Lees meer over Hotel van der Valk

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Philipsstraat 18 in Leusden
Lengte van de route:
8.7
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief