Langs Hazenwater en Vogelwater

Hazenwater en Vogelwater zijn twee mooie waterrijke gebieden in Den Treek. Deze route maakt een grote ronde om de twee plassen.
Afstand:  5 km
Bord op wandelpad landgoed Den Treek

Vanaf de Buurtweg loop je de Paradijsweg op richting Amersfoort. Links in het weiland kom je een ‘oranje pijp’ tegen van het hoofdgasnetwerk van de gasunie. Dwars door het bos en langs Leusden zijn deze ontluchtingspijpen te zien. Aan de Buurtweg en de Arnhemseweg staan ook twee gasstations om het gas rond te pompen.

Na een paar honderd meter sla je rechtsaf richting het oude huis van de familie de Beaufort. Je loopt over het erf heen terug het bos in richting het Hazenwater. Tussen begraafplaats Rusthof en het Hazenwater loopt een fietspad die later overgaat in een zandpad. Hier kom je uit bij het ‘nieuwe Vogelwater’. Na het Vogelwater steek je de Buurtweg over en loop je door een dicht bosgebied terug naar de auto.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Parkeren bij de Buurtweg of Trekerweg
Lengte route 5 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram