Langs Hazenwater en Vogelwater

Hazenwater en Vogelwater zijn twee mooie waterrijke gebieden in Den Treek. Deze route maakt een grote ronde om de twee plassen.
Lengte van de route:
5
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Hazenwater en Vogelwater

Vanaf de Buurtweg loop je de Paradijsweg op richting Amersfoort. Links in het weiland kom je een ‘oranje pijp’ tegen van het hoofdgasnetwerk van de gasunie. Dwars door het bos en langs Leusden zijn deze ontluchtingspijpen te zien. Aan de Buurtweg en de Arnhemseweg staan ook twee gasstations om het gas rond te pompen.

Na een paar honderd meter sla je rechtsaf richting het oude huis van de familie de Beaufort. Je loopt over het erf heen terug het bos in richting het Hazenwater. Tussen begraafplaats Rusthof en het Hazenwater loopt een fietspad die later overgaat in een zandpad. Hier kom je uit bij het ‘nieuwe Vogelwater’. Na het Vogelwater steek je de Buurtweg over en loop je door een dicht bosgebied terug naar de auto. 

Route is ongeveer 5 km.

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Horeca langs de route

Fijne locatie aan de rand van Landgoed Den Treek om te eten en te drinken. Ook na het wandelen of MTB is de koffie-to-go een prima reden om langs te gaan.
Lees meer over Restaurant Bavoort

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Parkeren bij de Buurtweg of Trekerweg
Lengte van de route:
5
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief