OV-fiets rondje Midden Nederland

Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Lengte van de route:
27,5
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Het huren van een OV-fiets is een ideale manier om Midden Nederland te ontdekken. Vanaf Station Amersfoort Centraal fiets je door het prachtige bergkwartier richting Landgoed Nimmerdor. Dwars door het bos loopt de A28 als scheiding tussen Amersfoort en Leusden. Over de fietsbrug sta je nu op Landgoed Den Treek-Henschoten.

Dit deel van de route gaat door het bos richting Huize Den Treek. Je fietst achterlangs tussen de weilanden richting de Vieweg en de Arnhemseweg. Het fietspad brengt je naar de nieuwbouwwijk Tabaksteeg waar je in een klein winkelcentrum een versnapering kunt halen. De route gaat door Leusden-Zuid weer richting Den Treek. Via de Ooievaarshorsterweg en de Treekewerweg kom je weer in de bebouwde kom en fiets je richting Leusden-Centrum. 

De Hamersveldesweg fiets je af waardoor je twee winkelcentra passeert met verschillende winkels en horeca. Via de Zwartweg verlaat je de bebouwde kom en fiets je door de Schammer, een nieuw aangelegd natuurgebied. Dit inundatiegebied werd in de oorlog onder water gezet. Via de tunnel onder de A28 kom je weer in Amersfoort. 

Het centrum is een historische binnenstad met de bekende Muurhuizen. Je fiets dwars door de oude stad richting de Koppelpoort. Achter de Koppelpoort vind je de Nieuwe Stad. Een bezichtiging is absoluut de moeite waard. Langs het spoor kom je weer uit bij de fietsverhuur van de OV-fiets.

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Waar kom je langs

Dit pand is in 1887 gebouwd vermoedelijk als droogschuur voor hop of tabak. Het stalgedeelte werd in 1949 tot woonruimte verbouwd. Het hele gebouw werd in 2003 gerenoveerd en is nu in gebruik als woonhuis en als kantoor van landgoed Den Treek-Henschoten.
Lees meer over De Ossenstal

Horeca langs de route

Hotel Landgoed ISVW, groen centraal gelegen, ligt op 6 hectare eigen bosgebied, aan de rand van landgoed Den Treek te Leusden. Er zijn 56 tweepersoons comfortkamer met bad of douche, 2 suites en 19 eenpersoons pluskamers.
Lees meer over Landgoed ISVW
Fijne locatie aan de rand van Landgoed Den Treek om te eten en te drinken. Ook na het wandelen of MTB is de koffie-to-go een prima reden om langs te gaan.
Lees meer over Restaurant Bavoort
Zoek je een echte kop koffie? Jobs Koffiekamer weet hoe je deze moet zetten. Naast geweldige koffie ook andere heerlijke dranken en lunch.
Lees meer over Jobs Koffiekamer
Restaurant De Mof beschikt over een gezellig restaurant, maar ook over een ruim terras. Dit is bovendien overdekt en verwarmd. Met uitzicht op de bosrijke omgeving is het hier heerlijk toeven.
Lees meer over Restaurant de Mof

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
OV-fiets verhuur Stationsplein in Amersfoort
Lengte van de route:
27,5
km
Lees meer op de website van OV-fiets

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief