OV-fiets rondje Midden Nederland

Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Afstand:  27,5 km
Hek op het fietspad aan de Buurtweg

Het huren van een OV-fiets is een ideale manier om Midden Nederland te ontdekken. Vanaf Station Amersfoort Centraal fiets je door het prachtige bergkwartier richting Landgoed Nimmerdor. Dwars door het bos loopt de A28 als scheiding tussen Amersfoort en Leusden. Over de fietsbrug sta je nu op Landgoed Den Treek-Henschoten.

Dit deel van de route gaat door het bos richting Huize Den Treek. Je fietst achterlangs tussen de weilanden richting de Vieweg en de Arnhemseweg. Het fietspad brengt je naar de nieuwbouwwijk Tabaksteeg waar je in een klein winkelcentrum een versnapering kunt halen. De route gaat door Leusden-Zuid weer richting Den Treek. Via de Ooievaarshorsterweg en de Treekewerweg kom je weer in de bebouwde kom en fiets je richting Leusden-Centrum. 

De Hamersveldesweg fiets je af waardoor je twee winkelcentra passeert met verschillende winkels en horeca. Via de Zwartweg verlaat je de bebouwde kom en fiets je door de Schammer, een nieuw aangelegd natuurgebied. Dit inundatiegebied werd in de oorlog onder water gezet. Via de tunnel onder de A28 kom je weer in Amersfoort. 

Het centrum is een historische binnenstad met de bekende Muurhuizen. Je fiets dwars door de oude stad richting de Koppelpoort. Achter de Koppelpoort vind je de Nieuwe Stad. Een bezichtiging is absoluut de moeite waard. Langs het spoor kom je weer uit bij de fietsverhuur van de OV-fiets.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: OV-fiets verhuur Stationsplein in Amersfoort
Lengte route 27,5 km
Meer informatie
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram