Rondje Kerstavondpad en Snorrenhoef

Er zijn veel bijzondere namen van gehuchten, buurtschappen en paden in de streek. Mooi om langs te fietsen. Deze route van 30 km gaat langs het Kerstavondpad en door Snorrenhoef.
Afstand:  30 km
Bijzondere naam van mooie wandeling bij Scherpenzeel

Je start deze route vanaf de parkeerplaats bij de sportvelden en Fort33 / IJsbreker en fietst in eerste instantie dwars door een 'vinex-wijk' uit de jaren 80. Leusden heeft eind jaren 70 en begin jaren 80 een grote groeispurt doorgemaakt waaronder de wijk Claverblad Wildenburg. Na het verlaten van de wijk fiets je over de Langesteeg richting het Valleikanaal. Op deze recht weg fiets je parallel aan de Schoolsteegsebosjes, een uniek natuurgebied aan de rand van Leusden. Vlak voor de brug staat een museumbunker die je op bepaalde tijden kan bezoeken.

De route gaat verder langs het Valleikanaal naar de Voskuilerdijk. Deze weg gaat de provinciegrens Utrecht- Gelderland over en je komt uit in de gemeente Scherpenzaal. Op 'de Haar' staan bordjes van het Kerstavondpad, een schitterende wandelroute van
de Renessersteeg naar de Halfuursboom. Vanaf die boom is het een half uur lopen naar de kerk van Scherpenzeel.

Via Veenschoten kom je uit op de Scherpenzeelseweg. Deze volg je tot aan de rotonde waar je weer terug richting de Glind en Leusden kan. Over de Helweg fiets je nu richting Achterveld met een mooi uitzicht op de kerktoren. In de verte zie je ook de Lange Jan van Amersfoort. Na een klein stukje Hessenweg ga je linksaf de Schoonderbekerweg op richting de Glind. In de Glind pak je de Postweg en fiets je door prachtige landgoederen en bossen. Bij Groot Zandbrink gaat de route een klein stukje naar rechts en steek je de weg over. Via een onverhard stukje pad fiets je door weilanden richting de Zandbrinkermolen. Op de Asschatterweg sla je rechts af en kom je vanzelf bij 'het Sluisje' uit. Je fietst nu dwars door Leusden terug en kan je voor het eind nog een lekker ijsje eten of een goede kop koffie drinken.

Een prachtige route door het buitengebied en de Gelderse Vallei.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Parkeren aan de Bavoortseweg 29 in Leusden
Lengte route 30 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram