Rondje Skeeleren Asschat

Leusden heeft een prachtig buitengebied voorzien van strak asfalt en fietspaden van beton.
Lengte van de route:
15
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Skeeleren door Asschat

Een mooie skeelerroute die start op de parkeerplaats bij het Valleikanaal. De tocht gaat bijna alleen maar over een nieuw betonnen fietspad dat helemaal vrij ligt van de weg. Door de gladde ondergrond kan je in een lekker tempo rijden.   

De ronde gaat door de weilanden van Leusden over Asschat en de Glind naar Achterveld. Op de kruising van de Kon. Julianaweg en de Hessenweg sla je linksaf richting Stoutenburg (Amersfoort). Ook hier rij je weer over een ‘snel’ fietspad. 

In Stoutenburg sla je de Horsterweg op en rij je richting  het Valleikanaal. Voor de brug sla je linksaf en volg je het kanaal ongeveer 2 km tot aan de parkeerplaats. 

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Waar kom je langs

Oude verbouwde boerderij die sinds de verbouwing in 2015 is omgetoverd tot een locatie waar je veel over landbouw en omgeving van de Gelderse Vallei kunt zien, inclusief theehuis.
Lees meer over Groot Zandbrink
Bijzonder kerkhof voor twee personen in Stoutenburg
Lees meer over Vilders Kerkhof

Horeca langs de route

Eeterij-tapperij de Hessenkar is een ouderwets dorpscafé met restaurant in huiskamersfeer en een overkapt sfeervol ingericht verwarmd winterterras.
Lees meer over Eeterij - Tapperij De Hessenkar

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Parkeerplaats aan de Asschatterweg
Lengte van de route:
15
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief