Route Leersum

Mountainbike route Leersum
Route Leersum is een MTB-route op de Utrechtse Heuvelrug. De tracks gaan door verschillende gebieden en kennen een aantal pittige klimmetjes. De route kan gecombineerd worden met route Amerongen.
Lengte van de route:
19
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Wil je een route op de Utrechtse Heuvelrug rijden? Dit is vanuit Leusden prima te doen. Op ongeveer 14 km ligt de start van route Leersum. Er zijn meerdere startpunten voor deze route :

  • Park Ginkelduin, Scherpenzeelseweg 53, 3956 KD in Leersum
  • Parkeerplaats aan de Scherpenzeelse weg, 3956 KG in Leersum
  • Parkeerplaats Utrechtsebaan in Leersum
  • Bergweg in Amerongen

Vanaf parkeerplaats Utrechtsebaan ga je direct klimmen. De singletrack kent flink wat hoogtemeters. Na een aantal dalingen en klimmetjes fiets je parallel aan het fietspad lans de Utrechtsebaan. Na het oversteken van de Scherpenzeelseweg krijg je een lange klim omhoog. Daarna gaat de singletrack dwars door het bos en kom je na veel klimmen en dalen uit op het hoogste punt bij de parkeerplaats aan de Bergweg. Je kunt hier switchen naar de route Amerongen.

Je vervolgt de route over en langs de Ginkelse Duin en na het oversteken van de Scherpenzeelseweg rij je door de bossen richting het Leersumse Veld.

Je volgt een tijd het fietspad langs het Leersumse Veld en met een aantal singletracks ga je weer door het bos richting de parkeerplaats aan de Utrechtsebaan. 

Een prachtige route dwars over een mooi stuk Heuvelrug. 

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Maarsbergseweg 13 in Leersum
Lengte van de route:
19
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief