Fietsen rondom Leusden

Fietspaden, knooppunten en paddestoelen : in de regio kan je prachtige tochten maken. Vanuit Leusden, Achterveld of Stoutenburg kan je alle kanten op. De bossen in, de heuvels op of door de Gelderse Vallei en in de Eempolder.

Leusden ligt in het midden van Nederland en maakt het daarom een prima uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken op de fiets. Of je nu van een klein rondje fietsen houdt, een lange toertocht rijdt of sportief wilt racefietsen of mountainbiken : je kan alle kanten op! Op de fiets naar de Eempolder, een rondje Utrechtse Heuvelrug of mountainbiken in Den Treek, er zijn mogelijkheden genoeg. 

Fietsknoopunten

Er liggen een aantal fietsknooppunten in en rondom Leusden waardoor je snel een route kunt samenstellen. Misschien vind je het niet altijd leuk om een knooppunt route te volgen, hiervoor kan je dan routes met een GPX bestand gebruiken. Hoe je zo’n GPX route op je telefoon of horloge krijgt staat beschreven op de pagina GPX route downloaden

Horeca langs fietsroutes

De horeca binnen en rondom Leusden, Achterveld en Stoutenburg staan beschreven bij de routes. Wil je even lekker uitrusten dan kan je hier een goed kop koffie drinken, een lunch nemen of gewoon een lekker drankje drinken. Let op de aangepaste openingstijden tijdens de COVID-19 crisis. 

Er zijn veel bijzondere namen van gehuchten, buurtschappen en paden in de streek. Mooi om langs te fietsen. Deze route van 30 km gaat langs het Kerstavondpad en door Snorrenhoef.
Lengte route
30
km
Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Lengte route
27,5
km
Leusden in de Grebbelinie (1939-1945) is een boek van José Huurdeman over de oorlog in onze streek. Deze fietstocht brengt je langs een aantal markante locaties uit de oorlogstijd.
Lengte route
22
km
Fiets- of wandeltocht gebaseerd op locaties van (zeer) grote branden in de geschiedenis van Leusden.
Lengte route
13
km
Fietsronde van 35 km door het Lockhorsterbos, over de oude startbaan van Soesterberg en dwars door Den Treek.
Lengte route
35
km
Een afvalroute? Ja echt, die heeft Leusden sinds de opening van de Foodcourt. Een mooie route? Zeker!
Lengte route
10
km

Mountainbiken in Leusden en omgeving

Sinds 2020 heeft Leusden twee officiële mountainbike routes op Landgoed Den Treek  – Henschoten. Voor beide routes is een MTB vignet verplicht. Je kunt deze per jaar of per dag aanschaffen. Wil je wat verder weg fietsen dan zijn er prachtige tracks en trails op de Utrechtse Heuvelrug en op de Veluwe. Heb je geen mountainbike en wil je toch fietsen? Kijk eens bij MTB Verhuur Midden Nederland voor de mogelijkheden. 

Wielrennen in Midden Nederland

Leusden ligt zeer centraal in Nederland. Je kunt op de racefiets alle kanten op. Ben je een berggeit dan kan je helemaal los gaan op de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook de combinatie van de Gelderse Vallei en de Veluwe zijn ideaal voor racefiets rondjes. Doe je een rondje Eempolder en Flevoland dan kom je bijna altijd terug door Amersfoort, een ideale plek om de route af te sluiten met een hapje of een drankje. 

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief