Skip to Content

Landgoed ISVW

Hotel Landgoed ISVW, groen centraal gelegen, ligt op 6 hectare eigen bosgebied, aan de rand van landgoed Den Treek te Leusden. Er zijn 56 tweepersoons comfortkamers met bad of douche, 2 suites en 19 eenpersoons pluskamers.

In 1916 wordt de Internationale School voor Wijsbegeerte in Amersfoort opgericht, een vrijplaats voor onderzoek naar wereldbeeld en levenshouding. Verschillende grote (internationale) denkers maken in de jaren daarna hun opwachting bij de ISVW, zoals Berlage en Emmanuel Levinas. Een indrukwekkende lijst die duidelijk maakt dat de geschiedenis van de ISVW de geschiedenis van de filosofie in de 20e en 21e eeuw is. In 1996 wonnen we hiervoor de Prijs voor de Geesteswetenschappen van het Bernardfonds. Voor ons cursusaanbod klik hier.

Na 100 jaar nog steed actueel

Duizenden geïnteresseerden hebben de afgelopen jaren hun weg naar de ISVW gevonden en van opleidingen, conferenties en symposia genoten. We bieden opleidingen, cursussen en summerschools in weekends en vakantieweken, basis- en beroepsopleidingen, bedrijfstrainingen, actuele debatten met maatschappelijke organisaties en trainingen voor de overheid en politiek. Met de beste hedendaagse denkers is de missie van ons filosofisch instituut na ruim 100 jaar nog steeds springlevend!

Met private middelen in stand gehouden

De ISVW is een maatschappelijke organisatie zonder steun uit publieke gelden. Onze inkomsten bestaan onder andere uit de verhuur van faciliteiten aan derden, cursusgelden en trainingen voor het bedrijfsleven en de overheid, contributies, giften en legaten. Alle inkomsten van het conferentiehotel komen ten goede aan de filosofiebeoefening.

Huizen Den Treek

Hardlooproute Oud Leusden

Afstand 10 kilometer
Route van 10 kilometer door Den Treek en Nimmerdor. Je loopt over lange lanen door verschillende soorten bos.
Hek op het fietspad aan de Buurtweg

OV-fiets rondje Midden Nederland

Afstand 27,5 kilometer
Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Mountainbike route Leusden in Den Treek

MTB route Leusden (blauw) Den Treek

Afstand 22,5 kilometer
Uitdagende trail over Landgoed Den Treek - Henschoten. De MTB route gaat dwars door het prachtige bosgebied en kent verrassende klimmetjes. Ontdek Den Treek op een hele andere manier.
Vogelwater (voormalige Droogmakerij) in Den Treek

Hardloop- of wandelrondje Den Treek

Afstand 10 kilometer
Trail van 10 km dwars door Den Teek. Deze route kan je hardlopend of wandelend doen.

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
Leusden
033-4650700
info@isvw.nl
https://www.landgoedisvw.nl/
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram