Landgoed ISVW

Hotel Landgoed ISVW, groen centraal gelegen, ligt op 6 hectare eigen bosgebied, aan de rand van landgoed Den Treek te Leusden. Er zijn 56 tweepersoons comfortkamer met bad of douche, 2 suites en 19 eenpersoons pluskamers.
Hotel Landgoed ISVW

Landgoed ISVW

Dodeweg 8 in Leusden
033-4650700

Website:

Landgoed ISVW
Open de route naar de locatie 

Categorie:

In 1916 wordt de Internationale School voor Wijsbegeerte in Amersfoort opgericht, een vrijplaats voor onderzoek naar wereldbeeld en levenshouding. Verschillende grote (internationale) denkers maken in de jaren daarna hun opwachting bij de ISVW, zoals Berlage en Emmanuel Levinas. Een indrukwekkende lijst die duidelijk maakt dat de geschiedenis van de ISVW de geschiedenis van de filosofie in de 20e en 21e eeuw is. In 1996 wonnen we hiervoor de Prijs voor de Geesteswetenschappen van het Bernardfonds. Voor ons cursusaanbod klik hier.

Na 100 jaar nog steed actueel

Duizenden geïnteresseerden hebben de afgelopen jaren hun weg naar de ISVW gevonden en van opleidingen, conferenties en symposia genoten. We bieden opleidingen, cursussen en summerschools in weekends en vakantieweken, basis- en beroepsopleidingen, bedrijfstrainingen, actuele debatten met maatschappelijke organisaties en trainingen voor de overheid en politiek. Met de beste hedendaagse denkers is de missie van ons filosofisch instituut na ruim 100 jaar nog steeds springlevend!

Met private middelen in stand gehouden

De ISVW is een maatschappelijke organisatie zonder steun uit publieke gelden. Onze inkomsten bestaan onder andere uit de verhuur van faciliteiten aan derden, cursusgelden en trainingen voor het bedrijfsleven en de overheid, contributies, giften en legaten. Alle inkomsten van het conferentiehotel komen ten goede aan de filosofiebeoefening.

Route(s) langs Landgoed ISVW

Vanaf of langs Landgoed ISVW lopen verschillende fietsroutes, wandeltochten of skeelerrondes. 

Route van 10 kilometer door Den Treek en Nimmerdor. Je loopt over lange lanen door verschillende soorten bos.
Lees meer over Hardlooproute Oud Leusden
Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Lees meer over OV-fiets rondje Midden Nederland
Uitdagende trail over Landgoed Den Treek - Henschoten. De MTB route gaat dwars door het prachtige bosgebied en kent verrassende klimmetjes. Ontdek Den Treek op een hele andere manier.
Lees meer over MTB route Leusden (blauw) Den Treek
Trail van 10 km dwars door Den Teek. Deze route kan je hardlopend of wandelend doen.
Lees meer over Hardloop- of wandelrondje Den Treek

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief