Skip to Content

Hete voeten pad

Fiets- of wandeltocht gebaseerd op locaties van (zeer) grote branden in de geschiedenis van Leusden.
Afstand:  13 km
Brand in zwembad Bavoort in 1985

Hete voeten tocht langs grote branden

In de historie van Leusden zijn de grote branden niet weg te denken. Veel boerderijen zijn eind jaren zeventig en begin jaren tachtig door brand verwoest. Naast deze boerderijen zijn ook andere markante locaties afgebrand.

Grootste brand in de geschiedenis is het afbranden van zwembad Bavoort. Voor velen een raadsel hoe een zwembad kan afbranden. Helaas is het buitenbad nooit meer terug gekomen.

Naast deze bijna historische locaties kom je met deze fietstocht door een mooi oud gedeelte van Leusden, Den Treek Henschoten, Lockhorst en het nieuwe gedeelte van Leusden.

Hoogtepunten

Onderweg kom je langs de volgende hoogtepunten. Leuk om wat meer achtergrond informatie te lezen en te kijken wat er nog meer is.

Horeca langs de route

Jobs Koffiebar

Jobs Koffiekamer

Zoek je een echte kop koffie? Jobs Koffiekamer weet hoe je deze moet zetten. Naast geweldige koffie ook andere heerlijke dranken en lunch.
Eetcafe Plan B in Leusden

Plan B

Gezellig eetcafe en bruine kroeg in het centrum van Leusden. Ook is het mogelijk om een heerlijk en goed gevulde borrelplank te bestellen.
Restaurant Hello Again in Leusden

Restaurant Hello Again

Fondue restaurant in Leusden met veel mogelijkheden zoals vleesfondue (in olie of bouillon), kaasfondue, visfondue en kinderfondue.
Eetwinkel vol smaak in Leusden

Lunchclub 033

Je kan terecht voor een goede kop koffie, cappuccino of een versgeperst sapje. Daarnaast hebben ze ook een lunchkaart waar de lekkerste broodjes en meer op staan.
Cafe De Dikke in Leusden

Café De Dikke

De gezelligste kroeg van Leusden! Restaurant en cafe midden in het centrum bij de Biezenkamp.
Cafe de Swartesteegh

Café de Swartesteegh

Al meer dan 40 jaar is Café De Swartesteegh een echte bruine kroeg. De Swartesteegh laat je elke dag genieten van ongedwongen gezelligheid en gastvrijheid onder het genot van een drankje en een hapje.
Snackbar Swartesteegh in Leusden

Snackbar Swartesteegh

Snackbar de Swartesteegh voor friet en snacks in Leusden. Cafetaria voor afhalen en thuis bezorgen.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat
Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Informatie over Hete voeten pad

Lengte route: 13 km

Startpunt Parkeerplaat Hamershof in Leusden in Leusden
Externe links
cloud-downloadcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram