Skip to Content

Rondje Kerstavondpad en Snorrenhoef

Er zijn veel bijzondere namen van gehuchten, buurtschappen en paden in de streek. Mooi om langs te fietsen. Deze route van 30 km gaat langs het Kerstavondpad en door Snorrenhoef.
Afstand:  30 km
Bijzondere naam van mooie wandeling bij Scherpenzeel

Je start deze route vanaf de parkeerplaats bij de sportvelden en Fort33 / IJsbreker en fietst in eerste instantie dwars door een 'vinex-wijk' uit de jaren 80. Leusden heeft eind jaren 70 en begin jaren 80 een grote groeispurt doorgemaakt waaronder de wijk Claverblad Wildenburg. Na het verlaten van de wijk fiets je over de Langesteeg richting het Valleikanaal. Op deze recht weg fiets je parallel aan de Schoolsteegsebosjes, een uniek natuurgebied aan de rand van Leusden. Vlak voor de brug staat een museumbunker die je op bepaalde tijden kan bezoeken.

De route gaat verder langs het Valleikanaal naar de Voskuilerdijk. Deze weg gaat de provinciegrens Utrecht- Gelderland over en je komt uit in de gemeente Scherpenzaal. Op 'de Haar' staan bordjes van het Kerstavondpad, een schitterende wandelroute van
de Renessersteeg naar de Halfuursboom. Vanaf die boom is het een half uur lopen naar de kerk van Scherpenzeel.

Via Veenschoten kom je uit op de Scherpenzeelseweg. Deze volg je tot aan de rotonde waar je weer terug richting de Glind en Leusden kan. Over de Helweg fiets je nu richting Achterveld met een mooi uitzicht op de kerktoren. In de verte zie je ook de Lange Jan van Amersfoort. Na een klein stukje Hessenweg ga je linksaf de Schoonderbekerweg op richting de Glind. In de Glind pak je de Postweg en fiets je door prachtige landgoederen en bossen. Bij Groot Zandbrink gaat de route een klein stukje naar rechts en steek je de weg over. Via een onverhard stukje pad fiets je door weilanden richting de Zandbrinkermolen. Op de Asschatterweg sla je rechts af en kom je vanzelf bij 'het Sluisje' uit. Je fietst nu dwars door Leusden terug en kan je voor het eind nog een lekker ijsje eten of een goede kop koffie drinken.

Een prachtige route door het buitengebied en de Gelderse Vallei.

Hoogtepunten

Onderweg kom je langs de volgende hoogtepunten. Leuk om wat meer achtergrond informatie te lezen en te kijken wat er nog meer is.

Horeca langs de route

Toeristisch Opstap Punt en theehuis Monchouette

Theehuis Mon-Chouette

Mon-Chouette is een theehuis gevestigd in een verbouwde boerderij midden in het prachtige groene achterland van Leusden.
Cafetaria De Berken in Achterveld

Cafetaria de Berken

Eten bestellen bij De Berken in Achterveld voor het afhalen van broodjes en snackbar in Achterveld
IJssallon Dame Bl'Ans in Achterveld

Dame Bl'ans

In Achterveld kan je sinds april terecht voor heerlijk ijs. De ijssalon is gevestigd op een unieke locatie midden in het dorp.
IJssalon Fyn Ys in Leusden

Fyn Ys

Unieke ijssalon waar zelf ijs wordt gemaakt met lokale producten. Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor de heerlijkste smaken!
Jobs Koffiebar

Jobs Koffiekamer

Zoek je een echte kop koffie? Jobs Koffiekamer weet hoe je deze moet zetten. Naast geweldige koffie ook andere heerlijke dranken en lunch.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat
Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Informatie over Rondje Kerstavondpad en Snorrenhoef

Lengte route: 30 km

Startpunt Parkeren aan de Bavoortseweg 29 in Leusden in Leusden
Externe links

Bezienswaardigheden langs de route

Groot Zandbrink, historische boerderij tussen Leusden en Achterveld

Groot Zandbrink

Oude verbouwde boerderij die sinds de verbouwing in 2015 is omgetoverd tot een locatie waar je veel over landbouw en omgeving van de Gelderse Vallei kunt zien, inclusief theehuis.
cloud-downloadcross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram