Schaatsen in Leusden

Leusden ligt mooi centraal in Nederland. Om te schaatsen kan je terecht op de eigen ijsbaan of op plassen en meren in de buurt. Rondom Leusden kan je baantjes trekken in de Schammer of op het Henschotermeer. Al heel snel ligt het water dicht van het Leersumseveld, dit is ongeveer zo’n 12km van Leusden.
Zodra er ijs ligt kan je op de Schammerplas mooi rondjes rijden. Je kan schaatsen op het natuurijs zodra het koud genoeg is geweest.
Lees meer
Op het Henschotermeer kan je prachtig schaatsen. Het duurt even voordat het meer dicht ligt maar toch kan je vrij snel baantjes rijden
Lees meer
Baan voor kinderen op de parkeerplaats van Fort033. Als het gaat vriezen wordt er een baan opgespoten waardoor er veilig geschaatst kan worden voor de kleinsten.
Lees meer
Leusden heeft een officiële ijsbaan in het Jan Banninkpark. Als het goed gevroren heeft kan je hier mooie rondes maken.
Lees meer

Overdekte ijsbanen

Vanuit Leusden ben je snel op de Vechtse Banen in Utrecht. Meer informatie staat op hun website. Er ligt ook een mooie baan in Deventer, dit is iets verder rijden maar je kunt er prachtig rondes maken. Ga naar de website van De Scheg in Deventer voor meer informatie over het schaatsen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram