Typisch Leusden

Voor veel Leusdenaren is 'Typisch Leusden' bijvoorbeeld het oude gemeentehuis. Voor de één foeilelijk, voor de andere een architectonisch hoogtepunt. Rij je van de Hertenkop richting dan zie je links boerderij  'Schutterhoef' waar een gedeelte van de gevel naar binnen is gezet. Deze boerderij heeft landelijke 'Leusdense' bekendheid. En heb je wel eens moeten wachten voor de 'autotrein' van PON? Dat is toch Typisch Leusden! Ook de werkplaats van fietsenmaker Rien Osnabrugge is nog in tact gehouden. Iedere keer word je herinnerd aan 'de fietsenmaker' van Leusden.

Wat is volgens jou typisch Leusden?

Op 1 februari begint de nieuwe serie Typisch Heuvelrug. Naast de plaatsen op de Heuvelrug zal ook Leusden hierin een rol spelen. Wat is volgens jou 'Typisch Leusden'? Op Facebook zijn Leusdenaren, Stoutenburgers en Achtervelders gevraagd naar hun 'Typisch Leusden'. Doe je mee? Je kunt je 'Typisch Leusden' tips invullen op Facebook, maar je mag ze ook op onderstaand formulier invullen. 

Op zoek naar een leuke activiteit?

Ook tijdens de lockdown kan je activiteiten doen, wel onder de voorwaarden van de overheid. Heb je de pagina over het Geocachen al gezien? Of de favoriete hardlooprondjes van Leusdenaren

Wandelen

In Leusden kan je goed wandelen. Als Wandelgemeente zijn er veel routes, tochten en klompenpaden. Ga lekker op stap in Den Treek of op de Heuvelrug. Ook voor hardlopen! Bekijk het de pagina met alle wandelingen.

Fietsen

Op de fiets kan je de regio verkennen. Er zijn veel knooppunt routes en fietspaden. Ook op de racefiets is Leusden het startpunt voor tochten. En ken je de MTB routes al? Je kunt alle fietsroutes download naar je telefoon.

Skeeleren

Het buitengebied is perfect om te ontdekken op skeelers of skates. Vrij liggende fietspaden en strak asfalt maken de regio tot een geliefd skeeler gebied. Trek je inlineskates aan en ontdek de regio. De leukste routes staan hier bij elkaar.

Kano

Op het Valleikanaal en de Heiligenbergerbeek kan je prachtig varen met een kano of kajak. Ook suppen is populair. Op de randmeren kan je zeilen en surfen. Bij Kanoboerderij Berg is het mogelijk een kano te huren.

www.ceescoenen.nl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram