Vissen

Leusden heeft een rijke historie, prachtige landschappen en uitstekende vismogelijkheden met diverse viswateren, en biedt een scala aan recreatieve activiteiten.

Als visser is er niets beter dan het ontdekken van een nieuwe visstek met rijke, gevarieerde visbestanden – en dat is precies wat Leusden te bieden heeft. Naast het schitterende landschap en de historische charme, biedt Leusden een ware visserijparadijs.

Het Valleikanaal, geliefd onder ons vissers, is bezaaid met diverse vissoorten zoals voorn, brasem, snoek en karper. Voor roofvissers is de Heiligenbergerbeek, die sierlijk door Leusden stroomt, een ware schatkist met snoeken en baarzen.

De viswateren in de wijken ’t Vliet en ’t Ruige Velden zijn plekken die elke visser moet verkennen. En als je op zoek bent naar rust, probeer dan de vijver in het Jan Bannink park – een ware oase voor vissers.

Het beste van alles is dat Leusden meer is dan alleen vissen. Met talrijke andere acitiviteiten, winkels en restaurants, is het de perfecte plek voor een vistrip of zelfs een weekendje weg. Of je nu een doorgewinterde visser bent of net je eerste hengel hebt opgetuigd, in Leusden wacht je een onvergetelijke viservaring. Dus, pak je hengel en zie je aan de waterkant!

Meer informatie over het vissen in Leusden kan je vinden op Sportvisbrigade.

Routes die je kunt Vissen

Ontdek alle schitterende routes, inclusief horecagelegenheden voor onderweg en interessante bezienswaardigheden.

Ontvang kosteloos updates