Over dit initiatief

Cees Coenen

Mijn naam is Cees Coenen. Sinds 2010 ben ik fulltime muzikant (dirigent en arrangeur) en creatief ICT-er. COVID-19 heeft veel invloed op mijn werkzaamheden in de culturele sector. Naast de muziek ben ik ook jaren werkzaam geweest in de ICT-sector. Ik adviseerde lokale overheden over het doorvoeren van digitale dienstverlening en hoe ze zich konden presenteren op het internet. Eerlijk is eerlijk, er valt nog steeds veel winst te behalen.

In mijn vrije tijd ben ik actief in de mooie natuur rondom Leusden. Wandelen, mountainbiken, racefietsen en skeeleren: de omgeving biedt veel mogelijkheden. Van 2010 tot 2014 heb ik Leusden tijdelijk verlaten voor een plek in Twente. Toch miste ik toen het midden van Nederland. Vanuit Leusden, centraal gelegen naast de A28 en A1, ben je heel snel in alle delen van Nederland.

Foto van Cees Coenen

Ik ben naast mijn muziek een enorme liefhebber van fotografie en video met een persoonlijke handtekening. Het verhaal achter een foto of video is naar mijn idee zoveel meer waard dan een reclametekst over een locatie. Ik gebruik Instagram vaak als ‘informatiefolder’ voor mijn vakanties en uitjes: persoonlijke foto’s laten het eerlijke verhaal zien en geven mij een beter beeld dan een reclamefolder.

Ik ben (bijna) geboren en getogen in Leusden. Mijn vader, Cees Coenen sr., is een geboren en getogen Achtervelder. Jawel, de broer van Joost Coenen, de juwelier uit Achterveld. Zij vertelden mij altijd verhalen over de spannende fietstocht tussen Leusden en Achterveld. Het geheime zoeklicht wat iedere keer maar weer terug kwam en waar ik nog naar zoek als ik hier zelf fiets. 

Met de komst van het AFAS theater en experience center zal Leusden nog meer bezoekers van buiten de regio trekken. Een mooie kans om mijn kennis op het gebied van het bouwen van websites en social media te combineren met kennis, verhalen en tips over de omgeving. 

Interview op omroep EVA

Voor omroep EVA heb ik een interview gegeven over het ontstaan van dit project. Heb je de uitzending gemist dan kan je hier het fragment terug luisteren. Ik vertel hierin over mijn ‘liefde voor de regio’ maar ook over mijn noodzaak om COVID-19 te overleven door dit soort initiatieven. 

Mede mogelijk gemaakt door?

Op dit moment is het project volledig door mijzelf gefinancierd. Ondanks dat er commerciële horeca vermeld staan, zitten ook zij in zware tijden. Leusden kent een groot aantal bedrijven die ik wil vragen dit initiatief te sponsoren. 

Over de website

Deze website is volledig responsive. Dit betekent dat je de informatie goed kan lezen op je computer, tablet of smartphone. Overbodige informatie wordt bijvoorbeeld niet getoond op een smartphone. 

De informatie op de website is dynamisch en gestructureerde data. Dit betekent dat ieder onderdeel bepaalde data bevat waardoor je gemakkelijk overzichten kan maken. Zo kan de bezoeker altijd informatie filteren op bijvoorbeeld locatie (Leusden, Achterveld of Stoutenburg) of de informatie op een kaart laten weergeven.

Wonen in Leusden

In 2010 heb ik Leusden verruild voor Twente / De Achterhoek. Ook een hele mooie omgeving. Toch ben ik in 2014 weer teruggekomen. Door ‘Wonen in de regio Amersfoort’ ben ik toen benaderd voor een interview waarom ik weer ben terug gekomen. Dit interview staat in het magazine van Amersfoort Citymarketing

Heb je vragen over deze website, wil je een bijdrage leveren of gewoon in contact komen vul dan onderstaand formulier in. Je mag me ook bellen op 06-10284340.

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief