Skip to Content

Hoe mooi is Leusden

Er is genoeg te zien in onze regio. Van Landgoed Den Treek tot Landgoed Stoutenburg liggen heel veel plekjes die het bezoeken waard zijn.
Agrarisch erfgoed, historische gebouwen of gebeurtenissen uit het verleden. Maar ook nieuwbouw en markante boerderijen, Leusden heeft samen met Achterveld en Stoutenburg genoeg te bieden voor een mooie tocht door onze streek.

Routes langs alle highlights van Leusden

Veel routes gaan langs deze mooie plekken in en om Leusden. Bekijk de highlights en ontdek welke routes er zijn. 
Ontdek alle routes

Er is genoeg te zien

Door de combinatie van natuur en historie is er veel te zien in en om Leusden. Van het oudste kerkje van Nederland tot aan het gloednieuwe AFAS theater. Met zijn dorpen Stoutenburg en Achterveld kom je op de mooiste plekjes uit. Plekjes die van historische waarde z`ijn door de Tweede Wereldoorlog. Of de prachtige landgoederen en 'onze achtertuin' landgoed Den Treek-Henschoten. Wist je dat hier het oudste oerbos van Nederland is gevonden?  

Dorp op Drift!

In het voorjaar van 2021 nam muziekvereniging Lisiduna een video op waarin het ontstaan van Leusden in beeld is gebracht. Hierin zie je veel highlights uit de omgeving terugkomen begeleid door muziek. 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram