bezoek aan Leusden

Bereikbaarheid van Leusden

Leusden is uitstekend bereikbaar, zowel per auto als met het openbaar vervoer. Dankzij de centrale ligging tussen de A28 en A1 is Leusden eenvoudig te bezoeken met de auto. Er zijn ruim voldoende gratis parkeermogelijkheden voor een bezoek aan een van de dorpen of activiteiten in de omgeving. Neem afslag 6, 7 of 8 vanaf de A28.

Wandeling_schammer

Openbaar vervoer

Leusden is ook prima te bereiken met de trein of bus. Stap uit op station Amersfoort Centraal en kies voor een bus (lijn 17), taxi of OV-fiets om je bestemming te bereiken. Met de bus ben je in ongeveer 15 minuten in Leusden. Als je een OV-fiets huurt, bereik je het centrum in circa 20 minuten. Door een fiets te huren, kun je tevens genieten van de prachtige fietsroute van Amersfoort naar Leusden en zo de mooie omgeving verkennen.

Op de fiets naar Amersfoort

Er zijn tal van fietspaden in en rondom Leusden die je gemakkelijk kunt gebruiken. Aangezien Amersfoort dichtbij Leusden ligt, kun je je auto zonder problemen in Leusden parkeren en vanaf daar je weg naar Amersfoort vervolgen. Dit bespaart je aanzienlijk op parkeerkosten in een parkeergarage. Amersfoort is goed bereikbaar per fiets, en rondom het stadscentrum zijn er verschillende beveiligde fietsenstallingen beschikbaar.

Parkeren rondom Den Treek

Landgoed Den Treek-Henschoten is immens populair bij dagjesmensen en kent een uitstekende bereikbaarheid. Of je nu van plan bent te wandelen, fietsen of mountainbiken, zorg ervoor dat je vooraf de beste parkeerlocaties kent. Aan zowel de Dodeweg als de Treekerweg zijn er verschillende parkeerplaatsen beschikbaar. Bij het startpunt van de blauwe en rode mountainbikeroutes is er ruim voldoende parkeergelegenheid voor je auto. Meer informatie over het landgoed is te vinden op de pagina Landgoed Den Treek-Henschoten.

parkeren

Waar parkeer je de auto?

Parkeren in Leusden is eenvoudig dankzij de vele gratis parkeerplaatsen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Ideaal voor bezoekers die op ontdekking gaan in de regio.