Skip to Content

Landgoed Den Treek

Landgoed Den Treek – Henschoten is een familielandgoed met karakter. Je kunt in het bos wandelen, fietsen en paardrijden en beschikt over twee mountainbike routes.

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse vallei ligt Landgoed Den Treek-Henschoten. Ingesloten tussen gemeenten Leusden, Amersfoort, Maarn, Woudenberg is het bos goed bereikbaar. Je kunt prachtige wandelingen maken in het 2200 hectaren grote bos. Er zijn speciale ruiterpaden aangelegd en sinds 2020 twee eigen MTB parcoursen.
Treekermeertje op Landgoed Den Treek Henschoten

Wandelen in Den Treek

Het bos heeft veel wandelpaden. Je kunt kiezen voor eigen routes of een uitgezette wandeling. Daarnaast lopen er ook klompenpaden door het bos. De diversiteit van het landgoed maakt het een plezierige omgeving om te wandelen. Er staan historische gebouwen en zijn buitenplaatsen. Over het landgoed Den Treek – Henschoten is een mooi boek verschenen onder de titel ‘Een familielandgoed ontsluierd’.

Mountainbiken

Den Treek beschikt over twee eigen MTB-routes. De tracks worden actief onderhouden, hierdoor moet je wel in het bezit zijn van een vignet (dag- of jaarkaart). Je kunt deze rechtstreeks bestellen en afrekenen op de website van Landgoed Den Treek-Henschoten. Heb je geen eigen mountainbike mar wil je wel fietsen? Geen probleem! MTB Verhuur Midden Nederland is het adres voor het huren van moutainbikes in het weekend.
Mountainbike trail van 16 km door Den Treek naar de pyramide van Austerlitz. De route kent mooie tracks en een paar klimmetjes om de Utrechtse Heuvelrug te bedwingen.
Afstand 16 kilometer
Bekijk de route
Uitdagende trail over Landgoed Den Treek - Henschoten. De MTB route gaat dwars door het prachtige bosgebied en kent verrassende klimmetjes. Ontdek Den Treek op een hele andere manier.
Afstand 22,5 kilometer
Bekijk de route

Bezienswaardigheden op het landgoed​

Er zijn zoveel bijzondere plekjes in Den Treek. Je moet er gewoon heen gaan! Uiteraard zijn er wel een paar bijzondere highlights waar wandelingen langs komen. Wist je dat er in de oorlog een schijnvliegveld was? Onlangs is er ook een oerbos gevonden tijdens werkzaamheden.

Bereikbaarheid en parkeren

Het bos is goed bereikbaar. Er zijn speciale parkeerplaatsen waar vandaan routes starten. Kom je uit de omgeving? Kom dan op de fiets. Door de toenemende drukte door Covid-19 kan het in de weekenden erg druk zijn op de parkeerplaatsen.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram