fietsen

Fietsroutes in en rond Leusden

Ontdek Leusdens mooiste fietsroutes langs fietspaden, knooppunten en paddestoelen. Verken de bossen van Den Treek, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Eempolder met hun diverse landschappen en historie.

CeesOpFiets

Knooppunten

In en rondom Leusden bevinden zich diverse fietsknooppunten, waarmee je eenvoudig een route kunt plannen. Mocht je liever geen knooppuntroute volgen, dan zijn er ook GPX-bestanden beschikbaar voor alternatieve routes. Die vind je op de website.

Blijf op de hoogte

Horeca langs de fietsroutes

Geniet van de horecagelegenheden langs de fietsroutes in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Pauzeer voor een heerlijke kop koffie, smakelijke lunch of verfrissend drankje tijdens je fietstocht.
Bekijk alle fietsroutes
Fietsen door het bos
Fiets op hei

actief

Mountainbike routes Den Treek

Leusden heeft sinds 2020 twee officiële MTB-routes op Landgoed Den Treek-Henschoten, waarvoor een vignet verplicht is (jaarlijks of dagelijks). Verken ook de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe voor meer uitdagende tracks. Geen mountainbike? Informeer bij MTB Center Austerlitz over de mogelijkheden.

racefiets

Wielrennen in Midden Nederland

Leusden heeft een centrale ligging in Nederland, ideaal voor racefietsers. Klimmers en berggeiten kunnen genieten van de Utrechtse Heuvelrug, terwijl de Gelderse Vallei en Veluwe prachtige rondjes bieden. Een tocht door de Eempolder en Flevoland eindigt vaak in Amersfoort, perfect voor een hapje of drankje. Ontdek de mooiste fietsroutes vanuit Leusden en stap op de racefiets!