Fietsroutes in en rond Leusden

Fietspaden, knooppunten en paddestoelen: ontdek de mooiste fietsroutes in Leusden. Je kunt all alle kanten op fiets en de mooiste plekjes vinden. De bossen van Den Treek in, het glooiende landschap van de Utrechtste Heuvelrug of historie ontdekken in de Gelderse Vallei en de Eempolder.
Leusden ligt in het midden van Nederland en maakt het daarom een prima uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken op de fiets. Of je nu van een klein rondje fietsen houdt, een lange toertocht rijdt of sportief wilt racefietsen of mountainbiken : je kan alle kanten op! Op de fiets naar de Eempolder, een rondje Utrechtse Heuvelrug of mountainbiken in Den Treek, er zijn mogelijkheden genoeg. Start je fietsroutes in Leusden en ontdek de regio.
Fietsroutes rond Leusden

Fietsroutes in Leusden met knoopunten

Er liggen een aantal fietsknooppunten in en rondom Leusden waardoor je snel een route kunt samenstellen. Misschien vind je het niet altijd leuk om een knooppunt route te volgen, hiervoor kan je dan routes met een GPX bestand gebruiken. Hoe je zo’n GPX route op je telefoon of horloge krijgt staat beschreven op de pagina GPX route downloaden.

Horeca langs fietsroutes

De horeca rondom de fietsroutes in Leusden, Achterveld en Stoutenburg staan beschreven bij de routes. Wil je even lekker uitrusten dan kan je hier een goed kop koffie drinken, een lunch nemen of gewoon een lekker drankje drinken. Let op de aangepaste openingstijden tijdens de COVID-19 crisis.
Fietstocht van het Gat van Zus, het Solse Gat en het Aarelgat naar de kathedraal op Radio Kootwijk.
Afstand 84 kilometer
Bekijk de route
Er zijn veel bijzondere namen van gehuchten, buurtschappen en paden in de streek. Mooi om langs te fietsen. Deze route van 30 km gaat langs het Kerstavondpad en door Snorrenhoef.
Afstand 30 kilometer
Bekijk de route
Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.
Afstand 27,5 kilometer
Bekijk de route
Leusden in de Grebbelinie (1939-1945) is een boek van José Huurdeman over de oorlog in onze streek. Deze fietstocht brengt je langs een aantal markante locaties uit de oorlogstijd.
Afstand 22 kilometer
Bekijk de route
Fiets- of wandeltocht gebaseerd op locaties van (zeer) grote branden in de geschiedenis van Leusden.
Afstand 13 kilometer
Bekijk de route
Fietsronde van 35 km door het Lockhorsterbos, over de oude startbaan van Soesterberg en dwars door Den Treek.
Afstand 35 kilometer
Bekijk de route
Een afvalroute? Ja echt, die heeft Leusden sinds de opening van de Foodcourt. Een mooie route? Zeker!
Afstand 10 kilometer
Bekijk de route

Mountainbiken in Leusden en omgeving

Sinds 2020 heeft Leusden twee officiële mountainbike routes op Landgoed Den Treek – Henschoten. Voor beide routes is een MTB vignet verplicht. Je kunt deze per jaar of per dag aanschaffen. Wil je wat verder weg fietsen dan zijn er prachtige tracks en trails op de Utrechtse Heuvelrug en op de Veluwe. Heb je geen mountainbike en wil je toch fietsen? Kijk eens bij MTB Center Austerlitz voor de mogelijkheden.
Route Leersum is een MTB-route op de Utrechtse Heuvelrug. De tracks gaan door verschillende gebieden en kennen een aantal pittige klimmetjes. De route kan gecombineerd worden met route Amerongen.
Afstand 19 kilometer
Bekijk de route
Combinatie van de rondes Austerlitz en Zeist van MTB Utrechtse Heuvelrug
Afstand 33 kilometer
Bekijk de route
Mountainbike trail van 16 km door Den Treek naar de pyramide van Austerlitz. De route kent mooie tracks en een paar klimmetjes om de Utrechtse Heuvelrug te bedwingen.
Afstand 16 kilometer
Bekijk de route
Uitdagende trail over Landgoed Den Treek - Henschoten. De MTB route gaat dwars door het prachtige bosgebied en kent verrassende klimmetjes. Ontdek Den Treek op een hele andere manier.
Afstand 22,5 kilometer
Bekijk de route

Wielrennen in Midden Nederland

Leusden ligt zeer centraal in Nederland. Je kunt op de racefiets alle kanten op. Ben je een berggeit dan kan je helemaal los gaan op de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook de combinatie van de Gelderse Vallei en de Veluwe zijn ideaal voor racefiets rondjes. Doe je een rondje Eempolder en Flevoland dan kom je bijna altijd terug door Amersfoort, een ideale plek om de route af te sluiten met een hapje of een drankje. Ontdek de mooiste fietsroutes in Leusden en stap vandaag nog op je fiets. 

Fietstocht van het Gat van Zus, het Solse Gat en het Aarelgat naar de kathedraal op Radio Kootwijk.
Afstand 84 kilometer
Bekijk de route
Fietsronde van 35 km door het Lockhorsterbos, over de oude startbaan van Soesterberg en dwars door Den Treek.
Afstand 35 kilometer
Bekijk de route
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram