Skip to Content

Fietsroutes in en rond Leusden

Fietspaden, knooppunten en paddestoelen: ontdek de mooiste fietsroutes in Leusden. Je kunt all alle kanten op fiets en de mooiste plekjes vinden. De bossen van Den Treek in, het glooiende landschap van de Utrechtste Heuvelrug of historie ontdekken in de Gelderse Vallei en de Eempolder.
Leusden ligt in het midden van Nederland en maakt het daarom een prima uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken op de fiets. Of je nu van een klein rondje fietsen houdt, een lange toertocht rijdt of sportief wilt racefietsen of mountainbiken : je kan alle kanten op! Op de fiets naar de Eempolder, een rondje Utrechtse Heuvelrug of mountainbiken in Den Treek, er zijn mogelijkheden genoeg. Start je fietsroutes in Leusden en ontdek de regio.
Fietsroutes rond Leusden

Fietsroutes in Leusden met knoopunten

Er liggen een aantal fietsknooppunten in en rondom Leusden waardoor je snel een route kunt samenstellen. Misschien vind je het niet altijd leuk om een knooppunt route te volgen, hiervoor kan je dan routes met een GPX bestand gebruiken. Hoe je zo’n GPX route op je telefoon of horloge krijgt staat beschreven op de pagina GPX route downloaden.

Horeca langs fietsroutes

De horeca rondom de fietsroutes in Leusden, Achterveld en Stoutenburg staan beschreven bij de routes. Wil je even lekker uitrusten dan kan je hier een goed kop koffie drinken, een lunch nemen of gewoon een lekker drankje drinken. Let op de aangepaste openingstijden tijdens de COVID-19 crisis.

Mountainbiken in Leusden en omgeving

Sinds 2020 heeft Leusden twee officiële mountainbike routes op Landgoed Den Treek – Henschoten. Voor beide routes is een MTB vignet verplicht. Je kunt deze per jaar of per dag aanschaffen. Wil je wat verder weg fietsen dan zijn er prachtige tracks en trails op de Utrechtse Heuvelrug en op de Veluwe. Heb je geen mountainbike en wil je toch fietsen? Kijk eens bij MTB Center Austerlitz voor de mogelijkheden.
Rondom Leusden liggen een aantal goed onderhouden trails. Hiervoor heb je wel een vignet van Den Treek of MTB De Heuvelrug nodig.
Bekijk de route

Wielrennen in Midden Nederland

Leusden ligt zeer centraal in Nederland. Je kunt op de racefiets alle kanten op. Ben je een berggeit dan kan je helemaal los gaan op de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook de combinatie van de Gelderse Vallei en de Veluwe zijn ideaal voor racefiets rondjes. Doe je een rondje Eempolder en Flevoland dan kom je bijna altijd terug door Amersfoort, een ideale plek om de route af te sluiten met een hapje of een drankje. Ontdek de mooiste fietsroutes in Leusden en stap vandaag nog op je fiets. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram