Skip to Content

Vragen over je bezoek aan Leusden?

Wil je Leusden en omgeving ontdekken en heb je vragen over je bezoek? De meest gestelde vragen hebben we alvast beantwoord.

Waar kan je lekker eten in Leusden?

Er zijn veel verschillende soorten restaurants in Leusden en Achterveld. We hebben een compleet overzicht gemaakt van alle horeca in Leusden. Dus ben je op zoek naar een restaurant, een goed kop koffie of gewoon een lekkere borrel bekijk Eten in Leusden.

Waar kan ik een MTB huren voor de route Den Treek?

Helaas heeft Leusden geen MTB verhuur meer. Wel kan je terecht voor het huren van een mountainbike in Austerlitz.

Waar kan ik overnachten?

Je kunt in Leusden en Achterveld goed overnachten. Of je nu kiest voor een hotel of een B&B, er zijn veel mogelijkheden. Lukt het echt niet in Leusden dan zitten we vlakbij Amersfoort. Hier vind je mogelijkheden genoeg.

Heb ik een mountainbike vignet nodig in Den Treek?

Op Landgoed Den Treek - Henschoten kan je heel mooi mountainbiken. Er zijn in 2019 twee routes aangelegd die dagelijks onderhouden worden. De routes staan hoog in de landelijke lijst. Je kunt een jaarabonnement of een dagkaart kopen. Meer informatie over een vignet vind je op Landgoed Den Treek - Henschoten.

Is Leusden goed bereikbaar met het OV?

Er zijn goede verbindingen met het Openbaar Vervoer. Als je per trein reist kan je op Amersfoort Centraal uitstappen en buslijn 17 naar Leusden pakken. Uiteraard kan je ook een OV fiets huren. Je fietst in 20 minuten van station Amersfoort naar Leusden. Meer informatie vind je op OV9292.

Welke klompenpaden heeft Leusden?

Er liggen verschillende klompenpaden in Leusden. Het allereerste klompenpad was zelfs in Leusden. Alle klompenpaden in de omgeving staan beschreven en kun je downloaden. Uiteraard staan er meer leuke wandelroutes door en rond Leusden op de website.

Waar koop ik kaarten voor 14 De Musical?

Eind september 2021 vind de premiere plaats van 14 De Musical in het AFAS theater in Leusden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de landelijk ticketshops.

Welke uitjes zijn er in Leusden

Er is genoeg te doen in Leusden. De natuur is prachtig om te fietsen of te wandelen. Je kunt ook een kano huren en een mooie tocht maken. Op de e-chopper kan je de omgeving op een andere manier ontdekken. Is het weer wat minder goed neem dan een duik in Zwembad de Octopus. De historische binnenstad van Amersfoort is een mooie uitstapje, je bent in een kwartiertje in het centrum onder de Lange Jan.

Welke winkelcentra zijn er in Leusden?

Er zijn meerdere winkelcentra. De Biezenkamp en de Hamershof hebben het meest te bieden. In Leusden-Zuid vind je winkelcentrum Zuidhoek. In Achterveld heb je diverse winkels langs de Hessenweg.

Kan ik kamperen in Leusden?

Ga je lekker met de tent of caravan dan kan je in Leusden op twee plekken terecht. Camping de Larikshoeve aan het Valleikanaal of camping De ReCreatie aan de Doornseweg.

Hoe kan ik een route downloaden?

Je kunt de meeste routes downloaden. De wandel-, fiets- en skeelerroutes worden in een GPX bestand verstuurd. Je kunt zo'n route daarna openen in speciale apps op je telefoon. Komoot is een veel gebruikte app door wandelaars en fietsers.

Waar kan ik lunchen in Leusden?

Naast de restaurants kent Leusden een aantal gezellige lunchrooms. Je kan hier terecht voor een lekker broodje of uitgebreide lunch. De terrassen zijn overdekt zodat je in de herfst en winter ook heerlijk buiten kunt zitten. Een ideale rustplaats voor als je een dagje aan het fietsen of wandelen bent.

Heb je nog meer vragen over Leusden?

Mocht je meer vragen hebben over je bezoek aan Leusden dan kan je altijd contact opnemen via de contactpagina.

Vragen en antwoorden over je bezoek aan Leusden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram