Treekermeertje

Mooi meertje op Landgoed Den Treek Henschoten, ver weg van de begaande paden.

Informatie over Treekermeertje

Het Treekermeertje is aan het begin van de 20ste eeuw ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Het meertje wordt daaromook wel de “Veenplas” genoemd. Het kwel- en regenwater wordt door enkele stuwen vastgehouden.
In 2002 is het helemaal uitgebaggerd omdat het dreigde dicht te groeien. Ook het bos eromheen is gekapt en de grond afgeplagd. Er komen planten als de zonnedauw en jeneverbes voor. Daarom is het gebied niet voor publiek toegankelijk.

Routes langs Treekermeertje

De genoemde routes passeren Treekermeertje en zijn geschikt voor wandelen, fietsen of skeeleren. Ontdek ze op jouw favoriete manier.

Ontvang de laatste updates

Treekermeertje

Mooi meertje op Landgoed Den Treek Henschoten, ver weg van de begaande paden.
Open in Google Maps

Adresgegevens

Parkeerplaats Treekerpunt aan de Treekerweg in Leusden

alternatieven

We hebben nog meer aanbod

Naast Treekermeertje heeft de regio nog veel meer bezienswaardigheden in deze categorie.

Dit pand is in 1887 gebouwd vermoedelijk als droogschuur voor hop of tabak. Het stalgedeelte werd in 1949 tot woonruimte verbouwd. Het hele gebouw werd in 2003 gerenoveerd en is nu in gebruik als woonhuis en als kantoor van landgoed Den Treek-Henschoten.

De-Ossenstal

Oude verbouwde boerderij die sinds de verbouwing in 2015 is omgetoverd tot een locatie waar je veel over landbouw en omgeving van de Gelderse Vallei kunt zien, inclusief theehuis.

Groot-Zandbrink

Een nieuw meer midden in het bos : Landgoed Den Treek wordt steeds mooier.

DenTreek-Droogmakerij