Hardlooproute Amersfoort

Route van Leusden naar het Strava segment Rondje Stadsmuur in Amersfoort
Afstand:  11 km
Koppelpoort in Amersfoort

Vanaf de parkeerplaats loop je langs de grote weg naar Amersfoort. Vlak voor het 1 km punt ga je linksaf het Lockhorsterbos in. Voor de spoorwegovergang ga je rechtsaf en na de tunnel met de A28 ga je weer rechtsaf het wandelpad op. Je loopt nu door het stadspark Randenbroek richting het centrum. Je volgt de route langs de beek, steekt een grote weg (Gasthuislaan) over en loopt langs de beek verder. Aan het eind van het park steek je de weg over en volgt de beek nu aan de rechterzijde. Op de kruising met de grote weg steek je over en volgt deze weg linksaf richting de Stadsring. Deze steek je over en gaat gelijk rechts en bij de verkeerslichten links. Over het water ga je gelijk rechtsaf en vanaf hier start je het 'beweegrondje binnenstad'. Dit is een route van 3 km om het oude centrum van Amersfoort heen. Na 3 km kom je weer uit op dit punt en ga je terug naar Leusden. Vlak na het 8 km punt ga je het Randenbroekerbos weer in, nu loop je aan de andere kant van het water. Op de Gasthuislaan steek je over en volg het nieuwe pad over het oude ziekenhuisterrein. Aan het eind, na het 9 km punt, ga je linksaf. Aan het eind van de weg ga je rechtsaf richting Leusden. Met een brug ga je over de A28 richting de parkeerplaats.  

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Bavoorsteweg 25 in Leusden
Lengte route 11 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram