Hardlooproute Amersfoort

Koppelpoort in Amersfoort
Route van Leusden naar het Strava segment Rondje Stadsmuur in Amersfoort
Lengte van de route:
11
km
Legenda: Parkeerplaatsen Hoogtepunt(en) Horeca horeca Route horeca Afkort- of aanloop

Vanaf de parkeerplaats loop je langs de grote weg naar Amersfoort. Vlak voor het 1 km punt ga je linksaf het Lockhorsterbos in. Voor de spoorwegovergang ga je rechtsaf en na de tunnel met de A28 ga je weer rechtsaf het wandelpad op. Je loopt nu door het stadspark Randenbroek richting het centrum. Je volgt de route langs de beek, steekt een grote weg (Gasthuislaan) over en loopt langs de beek verder. Aan het eind van het park steek je de weg over en volgt de beek nu aan de rechterzijde. Op de kruising met de grote weg steek je over en volgt deze weg linksaf richting de Stadsring. Deze steek je over en gaat gelijk rechts en bij de verkeerslichten links. Over het water ga je gelijk rechtsaf en vanaf hier start je het ‘beweegrondje binnenstad’. Dit is een route van 3 km om het oude centrum van Amersfoort heen. Na 3 km kom je weer uit op dit punt en ga je terug naar Leusden. Vlak na het 8 km punt ga je het Randenbroekerbos weer in, nu loop je aan de andere kant van het water. Op de Gasthuislaan steek je over en volg het nieuwe pad over het oude ziekenhuisterrein. Aan het eind, na het 9 km punt, ga je linksaf. Aan het eind van de weg ga je rechtsaf richting Leusden. Met een brug ga je over de A28 richting de parkeerplaats.  

Route downloaden in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.

Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen ‘Download PDF’ button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Meer informatie over deze activiteit

Startpunt :
Bavoorsteweg 25 in Leusden
Lengte van de route:
11
km

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief