Publieksdag 15 jaar Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg

Op zondag 19 juni 2022 vieren de vrijwilligers van het Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg dat het Utrechts Landschap vijftien jaar geleden het Koetshuis voor publiek openstelde.

Een Publieksdag die draait om de historie én de toekomst van het gebied rond Heerlijkheid Stoutenburg. Met een Natuurwandeling ‘Stoutenburg pracht en praal’ met onze boswachters, Raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt, diverse kramen met lokale producten en workshops. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je genieten van de muziek van Blovi, een saxofoonkwartet bestaande uit één altsax, twee tenorsaxen en een baritonsax. Zij zorgen voor een warm en energiek geluid. In onze filmzaal zijn werken te bewonderen van Trudy Weijman. Ze schildert graag realistische acrylschilderijen op hout van dieren en landschappen.Geniet op ons gezellige terras van ambachtelijke ijs, stroopwafels, belegde italiaanse broodjes, zelfgemaakte taart/cake en koffie/thee/sapjes.
Programma
– Natuurwandeling ‘Stoutenburg pracht en praal’ met onze boswachters Joris Hellevoort of Jacqueline van Dam, meer informatie en inschrijven kan hier.
– Volg een workshop ‘pols- of haarcorsage maken’ van Karin van Wee van De Bloemendel, meer informatie en inschrijven kan hier.
– Of volg een workshop Workshop ‘schilderen op een boomschijf’ van Trudy Weijman uit Hoevelaken, meer informatie en inschrijven kan hier.
– Bezoek de permatuin, onderhouden door Peter Verburght en zijn vrijwilligers. Elk heel uur start er een rondleiding. Meld je hiervoor aan op de dag zelf in Het Koetshuis.
– Voor de kinderen is er een kinderpuzzeltocht die eindigt bij onze verhalenverteller in het bos. Elk half uur begint er een nieuw spannend verhaal.
– Geniet van de producten van diverse lokale ondernemers
Wil je graag knutselen dan kun je een leuke stokpop maken. Ga naar onze kindertent bij de paddenpoel.
Kom op de fiets. Er is beperkte parkeergelegenheid (kosten € 1,50).
De toegang is gratis.
Honden zijn tijdens dit evenement niet toegestaan

Publieksdag 15 jaar Informatiecentrum Koetshuis Stoutenburg

informatie

Open locatie in Google

agenda

Andere evenementen

Bekijk ook de andere evenementen in de evenementenkalender.

Rommelmarkt Dorpskerk Leusden Zuid

8 juni 2024

Gezellige rommelmarkt en kleedjesmarkt rondom de Dorpskerk in Leusden Zuid, met 30 kramen en veel activiteiten zoals een rad van avontuur met mooie prijzen.

Evenement aanmelden

Wil je ook een evenement aanmelden? Je kant direct door door het formulier in te vullen. Vind je dit te lastig dan kan je ook gewoon contact opnemen.