WIE ZIT ER ACHTER DE groeten uit Leusden

Initiatiefnemer Cees Coenen

Ondernemer uit Leusden, oplossingen op het gebied van technologie en media, digitale pionier en muzikant. On-officieel ambassadeur voor onze prachtige gemeente.

 • CCMP digital agency

  CCMP is een digitaal bureau in Leusden. De focus ligt op duurzame en schaalbare websites, het delen van kennis en adviseren van ondernemers over inzet van online media.

 • Arrangeur

  Binnen mijn uitgeverij schrijf ik muziek voor verschillende soorten orkesten, voornamelijk lichte popmuziek.

 • Dirigent

  Als dirigent en bandleider verantwoordelijk voor de muzikaliteit en het stimuleren en uitdagen van muzikanten. Mijn werk doe ik bij orkesten en bands.

 • Leusden

  On-officieel ambassadeur van onze prachtige gemeente Leusden. Delen van de mooiste plekken en leuke activiteiten.

 • Fietsvakanties en routes

  Fietsen is mijn grote hobby. Van routes in de omgeving tot reizen in het buitenland: op twee wielen zie je zoveel meer.

 • Fotografie en video

  Overal waar ik kom wil ik foto's maken. Of creatieve video's. Het moment vastleggen om te delen of of gewoon als herinnering.

ceescoenen_juli2023

wie is cees

Creativiteit en verbinden staan op de eerste plaats

Neem contact op

Ben je benieuwd wie Cees is? Creativiteit en verbinden staan voorop. Samen iets moois maken waar andere mensen blij van worden.

CCMP digital agency

CCMP is een digitaal bureau gespecialiseerd in het bouwen van websites en het adviseren van ondernemers over online media. Hoewel het bureau in 2020 is opgericht, gaat mijn eigen ervaring in webdevelopment en digitale dienstverlening terug naar 1999. Van toen tot 2010 heb ik voornamelijk gemeenten en overheidsinstellingen bijgestaan, hen geadviseerd bij het ontwikkelen van websites en het opzetten van hun digitale dienstverlening. Tevens stond ik aan het hoofd van het development team verantwoordelijk voor het bouwen van deze sites.

Na tien jaar als fulltime muzikant, besloot ik in de tijd van de Coronapandemie mijn expertise opnieuw in te zetten. Ditmaal om bedrijven en zzp’ers te helpen zich te profileren in deze uitdagende periode. Daarnaast kreeg ik de kans om creatieve video- en fotoprojecten uit te voeren voor grote organisaties in heel Nederland. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van CCMP digital agency.

Dirigent en bandleider

In mijn rol als dirigent en bandleider voer ik de muzikale leiding over diverse orkesten en bands. Deze verantwoordelijkheid strekt zich uit tot het bewaken van de muzikale kwaliteit, het stimuleren en uitdagen van muzikanten, en het overdragen van kennis over het gezamenlijk muziek maken. Bovendien initieer en realiseer ik creatieve projecten. Een treffend voorbeeld hiervan is de film ‘Lisiduna, van toren naar koepel’ over het ontstaan van Leusden bij de toren van Oud Leusden tot de Koepel van Afas. Op deze manier konden muzikanten in Corona-tijd toch muziek maken en zichzelf profileren.

Arrangeur en uitgever

Als arrangeur schrijf ik bestaande muziekstukken uit naar bladmuziek voor orkesten, waarbij elk instrument een unieke partij speelt die gezamenlijk het geheel vormen. Deze arrangementen worden via mijn uitgeverij verkocht. Tijdens dit proces gebruik ik speciale muziek- en notatiesoftware. Daarnaast bied ik trainingen en workshops aan voor zowel muzikanten als scholieren.

Een hoogtepunt in mijn werk als arrangeur was het creëren van het slotarrangement voor Claudia de Breij’s show #NU. In deze voorstelling had elk orkest dat aanwezig was de kans om deel te nemen aan de finale act.

Fietsvakanties en routes

Het zal waarschijnlijk wel duidelijk zijn dat ik er graag op uit ga om mooie plekken te ontdekken. Dit doe ik lopend of rennend, op skeelers of op de fiets. Mountainbiken, racefietsen en op fietsvakantie. Het liefst maak ik eigen routes op basis van de mooiste plekjes. In het buitenland volg ik meer de beschikbare routeboekjes. In 2022 en 2023 zijn we begonnen aan de route Amsterdam – Rome, een fietstocht met volledige bepakking dwars door de Alpen. Wil je meer informatie over fietsvakanties kijk dan eens op de website Fantastisch Fietsen of het Instagram account.

Leusden

Als on-officieel ambassadeur voor Leusden heb ik me afgelopen jaren ingezet om onze gemeente nog meer op de kaart te zetten. Met een vader uit Achterveld (Cees Coenen, horlogemaker) werden de verhalen over ons dorp er met de paplepel ingegoten. Opgegroeid in het Leusden-Zuid (tegenover garage Buitenhuis) en als muzikant bij Lisiduna heb ik mijn voetsporen liggen in Leusden.

Hoewel ik Leusden in 2010 voor Twente heb verlaten, keerde ik in 2014 al snel terug. De reden? Ik miste het midden van Nederland, het vertrouwde gevoel van Leusden, het groene dorp, de uitstekende voorzieningen, en vooral de gedeelde geschiedenis. Ik zie Leusden als een prachtig dorp, vlakbij Amersfoort en een centrale ligging waardoor je snel in andere delen van het land bent. Over deze verbondenheid werd in 2014 een prachtig artikel gepubliceerd in het tijdschrift La Vie – wonen en leven in de regio Amersfoort.

Toen de burgemeester tijdens de coronacrisis de oproep deed om Leusden meer te profileren, werd het idee voor ‘Groeten uit Leusden’ al snel werkelijkheid! Samen met Bedrijvengids Leusden bieden we nu een schat aan informatie aan voor bezoekers, inwoners en bedrijven in Leusden.