Hardlooproute Ooievaarshorst

Route loopt vanaf de parkeerplaats richting Leusden-Zuid. Via de doorsteek bij Schutterhoef loop je door Den Treek naar boerderij Ooievaarshorst. Via Leusden-Zuid loop je terug naar de parkeerplaats.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 7.5 km

Je start op de parkeerplaats en loopt in zuidelijke richting langs de voetbalvelden en het zwembad. Je volgt het pad achter ‘Amigo’ tankstation langs en steekt vlak voor het 1 km punt de spoorlijn over. Je volgt het fietspad langs de Maanweg. Op de rotonde ga je rechtdoor tot aan de verkeerslichten aan de Arnhemseweg, hier sla je linksaf.

Na 50 meter steek je rechts de Arnhemseweg over en loopt tussen twee boerderijen door. Voor het houten huis ga je linksaf en kiest het pad tussen de weilanden door. Op de Paradijsweg (asfaltweg) sla je linksaf. Op de grote kruising (3 km punt) ga je rechts de Waterlooweg op. Na 600 meter ga je linksaf, dit is een fietspad. Aan het eind (4 km punt) ga je linksaf de Ooievaarshorstlaan op en volgt het fietspad rechtdoor. Op de kruising met de Treekerweg steek je over en loop je langs boerderij Ooievaarshorst rechtdoor richting Leusden-Zuid.

Bij de verkeerslichten steek je recht over de Prinses Alexialaan in. Je loopt nu door Leusden-Zuid richting de Roo van Aldewereltlaan (6 km punt). Je blijft aan de linkerkant van de sloot lopen richting de spoorwegovergang. Je steekt deze over en volgt het fietspad. Vlak na het 7 km punt sla je linksaf de tunnel in en aan het eind ga je rechts. Je loopt nu weer richting de parkeerplaats.

actieve map

Hardlooproute Ooievaarshorst

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Hardlooproute Ooievaarshorst

Bavoortseweg 25, 3833 BM Leusden, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route