Hardlooproute Bloeidaal

Hardlooproute door natuurgebied Bloeidaal en de Schammer. De ronde is goed te doen bij droog- of vriesweer. Na veel regen zijn sommige stukken drassig.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 7 km

De route start bij TOP Schammer maar je kan natuurlijk ook vanuit huis gaan lopen. Vanaf de parkeerplaats loop je terug naar de Horsterweg en steek je direct over de Engweg op. Je loopt de Engweg helemaal af naar de Hessenweg, hier ga je linksaf. Je loopt nu evenwijdig aan de Hessenweg totdat je de Barneveldseweg over gaat, hier ga je direct rechtsaf het brede graspad op. Let op: vanaf hier kan de route drassig zijn als het veel geregend heeft.

Je volgt nu een stuk van de Schammerwandeling. Volg de bordjes tot aan de parkeerplaats. Hier ga je direct scherp linksaf een klein paadje  in door struikgewas. Je houdt nu iedere keer de linker-afslagen aan totdat je op het fietspad uitkomt. Dit fietspad volg je tot aan de kruising met de Hessenweg (Barneveldseweg).

Steek de weg over en loop de Schammer in. Neem na 400 meter het eerste pad links. Direct over de brug sla je rechtsaf het pad langs de Barneveldsebeek. Vlak voor het hek ga je weer links. Na honderd meter loop je over een houten vlonder tussen twee plassen door. Volg het pad door het weiland richting de brug, hier ga je links. Volg het voetpad dat naar rechts draait. Aan het eind ga je links en ben je weer op de parkeerplaats.

actieve map

Hardlooproute Bloeidaal

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Hardlooproute Bloeidaal

Schammersteeg 2, 3835 PR Stoutenburg, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route