Hardlooproute Oud Leusden

Route van 10 kilometer door Den Treek en Nimmerdor. Je loopt over lange lanen door verschillende soorten bos.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 10 km

Je start de route vanaf de parkeerplaats en loop direct de Paradijsweg op in noordelijke richting. Na een paar honderd meter gaat het zandpad over in asfalt. Je loopt alsmaar rechtdoor. Na een kilometer loop je langs een wit hek het fietspad op, je loopt gewoon rechtdoor. Je passeert de parkeerplaats en loopt het fietsbruggetje omhoog. Aan het eind ga je even links en direct rechts (fietspad volgen). Voorbij het 2 km punt ga je linksaf. Op de eerste echte kruising ga je rechtsaf, je loopt het bos uit en slaat links af (klinkerpad Vening Meineszstraat). Je volgt dit pad met bocht naar rechts richting de Leusderweg. Hier ga je linksaf. Nadat je onder de snelweg bent doorgelopen (3 km punt) ga je direct linksaf. Je ziet hier het torentje van Oud Leusden!

Nadat je de snelweg bent overgestoken sla je direct rechtsaf en na 100 meter linksaf de Kerkweg op. Het zandpad blijf je vanaf nu 2,5 km rechtdoor volgen. Je komt langs de Vogelplas en het Waswater en je steekt de Buurtweg over het Leusdensepad op. Let op: het is nog steeds een zandpad. Vlak na het 6 km punt sla je linksaf het fietspad op (Viesteeg) en loopt richting de Treekerweg. Aan het eind van het fietspad ga je bij een paar huizen linksaf de Treekerweg op. Na ongeveer een kilometer sla je bij boerderij Ooivaarshorst rechtsaf de Ooievaarshorsterweg op. Je volgt de weg richting Leusden-Zuid.

Op het kruispunt steek je over en ga je rechtdoor de Prinses Alexialaan in. Na 200 meter ga je linksaf het park in. Je volgt het voetpad langs de weilanden, na de vijver hou je links aan. Aan het eind van het park sla je linksaf de Prins Frederiklaan in. Aan het eind, voor de bocht, ga je het fietspad rechtsaf richting Amersfoort op. Na 200 meter steek jij bij het bushokje de Arnhemseweg over. Je loopt nu iets terug en gaat rechtsaf richting Restaurant Bavoort. Voor het restaurant sla je linksaf de Treekerweg op, zijwegen vermijdend. Op de Y splitsing hou je rechts aan en ga je de Buurtweg op. Op het kruispunt voor het grote witte hek sla je linksaf en loop je richting de parkeerplaats.

actieve map

Hardlooproute Oud Leusden

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Hardlooproute Oud Leusden

Treekerweg 7, 3832 GW Leusden, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route