Hardlopen in Asschat

Lekker rondje hardlopen over de Asschatterkeerkade naar De Glind. Route van 11,5 km gaat door de landerijen, boerenpaden en bos.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 11.5 km

Ontdek het schilderachtige landschap rondom Asschat tijdens dit heerlijke hardloop- of wandelrondje van 11,5 kilometer. De route neemt je mee langs de Asschatterkeerkade, door het pittoreske dorpje De Glind en door een diversiteit aan landerijen, boerenpaden en bosgebieden. Geniet van de rust, de frisse lucht en de schoonheid van de natuur terwijl je aan je conditie werkt!

Begin je rondje bij de parkeerplaats aan de Asschatterkeerkade, een historisch stukje natuur dat zich uitstekend leent voor een warming-up. Volg het pad over de dijk en bewonder de groene weilanden en grazende koeien aan weerszijden. Je loopt langs het oorlogsmonument.

De Asschatterkeerkade is een bijzonder stukje historisch erfgoed. Deze eeuwenoude kade heeft een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de verdediging van het Nederlandse landschap. De Asschatterkeerkade had als voornaamste functie het tegenhouden van vijandelijke troepen en het onder water zetten van het omliggende land. Door het gebied rondom de kade te inunderen, werd het voor vijandelijke legers moeilijk om zich snel en effectief te verplaatsen, waardoor ze eenvoudiger konden worden tegengehouden.

Je loop richting Jeugddorp de Glind over de boerenpaden en een gedeelte van het klompenpad. Op de terugweg ga je dwarsdoor het bosgebied en passeer je Hoeve Groot Zandbrink waar je kunt uitrusten en eventueel wat kunt drinken in het theehuis.

actieve map

Hardlopen in Asschat

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Hardlopen in Asschat

Asschatterweg 207, 3831 Leusden, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route