Hardlopen in de Schammer

Mooie hardloopronde vanaf Hotel Leusden naar Stoutenburg. Via natuurgebied Bloeidaal en langs de Duiventil loop je terug naar de parkeerplaats van van der Valk.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 8.7 km

Vanaf de parkeerplaats loop je naar de Plesmanstraat (grote weg) en sla je linksaf richting Stoutenburg. Je volgt het fietspad en gaat over het Valleikanaal heen. De eerste weg rechts ga je in, de Engweg. Die ‘boeren karrenpad’ met klinkers loop je helemaal af. Vlak na de bocht steek je de Hessenweg over (let op!!) en ga je linksaf het fietspad op. Dit fietspad volg je 2,5 km rechtdoor.

Nadat je de Barneveldsebeek bent overgestoken ga je linksaf de Schammer in (Driftakkerweg). Je loopt nu in natuurgebied de Schammer. Als je tegen de snelweg aanloopt ga je linksaf en direct na de stuw over de beek weer links het Inundatiepad op. De naam inunderen komt van het onderwater laten zetten van dit gebied in de Tweede Wereldoorlog. Volg het pad, steek de Schammersteeg over en sla aan het eind rechtsaf. Voor de tunnel onder de A28 pak je het pad rechts omhoog en ga je aan het eind linksaf. Je volgt nu een tijdje de parallelweg langs de A28.

Sla na 800 meter linksaf de Ursulineweg op. Aan het eind ga je rechts. Op de kruising met de Burg. De Beaufortweg ga je linksaf en steek je bij de stoplichten over. Blijf aan de linkerkant van de weg lopen. Na 200 meter sla je rechtsaf een klein voetpad tussen huizen door. Je loopt nu het laatste stukje van het Princenhofpark. Aan het eind sla je rechtsaf en loop je helemaal linksom het nieuwe AFAS gebouw heen. Bij de kruising met de Randweg / Plesmanstraat steek je over en ben je terug op de parkeerplaats.

actieve map

Hardlopen in de Schammer

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Hardlopen in de Schammer

Philipsstraat 18, 3833 LC Leusden, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route