Hete voeten pad

Fiets- of wandeltocht gebaseerd op locaties van (zeer) grote branden in de geschiedenis van Leusden.
Afstand:  13 km
Brand in zwembad Bavoort in 1985

Hete voeten tocht langs grote branden

In de historie van Leusden zijn de grote branden niet weg te denken. Veel boerderijen zijn eind jaren zeventig en begin jaren tachtig door brand verwoest. Naast deze boerderijen zijn ook andere markante locaties afgebrand.

Grootste brand in de geschiedenis is het afbranden van zwembad Bavoort. Voor velen een raadsel hoe een zwembad kan afbranden. Helaas is het buitenbad nooit meer terug gekomen.

Naast deze bijna historische locaties kom je met deze fietstocht door een mooi oud gedeelte van Leusden, Den Treek Henschoten, Lockhorst en het nieuwe gedeelte van Leusden.

Route op de kaart

Download route in GPX formaat

Klik op de button onder de tekst om de route in GPX formaat te downloaden. Wil je weten wat je met een GPX bestand kan doen lees dan de pagina GPX route laden op een GPS of smartphone.
Voor een aantal routes is de mogelijkheid voor het downloaden van een beschrijving in PDF tijdelijk uitgeschakeld. Staat er geen 'Download PDF' button maar wil je deze toch ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Wat kan je nog meer doen in Leusden?

Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen in Leusden. Klik hieronder op één van de soorten activiteiten.   

Meer informatie over deze activiteit​

Startpunt: Parkeerplaat Hamershof in Leusden
Lengte route 13 km
www.ceescoenen.nl
cloud-download linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram