Leusden heeft genoeg te doen!​

Dat je veel kan doen in Leusden is een gegeven. Oke, misschien niet de hipste festivals. Daarvoor kan je beter naar Amersfoort. Kom je om te wandelen, te fietsen, skeeleren of al die andere lekkere dingen buiten dan zit je goed. Binnenkort staan hier de leukste routes van inwoners van Leusden. Heb jij een leuke tip? Stuur deze dan door met behulp van onderstaand formulier. 
Baan voor kinderen op de parkeerplaats van Fort033. Als het gaat vriezen wordt er een baan opgespoten waardoor er veilig geschaatst kan worden voor de kleinsten.
Leusden heeft een officiële ijsbaan in het Jan Banninkpark. Als het goed gevroren heeft kan je hier mooie rondes maken.
Deze wandeling loopt door het prachtige beekdal van de Heiligenbergerbeek, het nieuwe park Elisabeth Groen en gaat over in een (historische) wandeling om en door het oude centrum van Amersfoort.
Lengte route
10
km
In het Lockhorsterbos mogen honden los! Een mooi bosgebied van 7.5 ha langs de Heiligenbergerbeek waar je met je hond los mag wandelen.
Lengte route
4
km
Je mag je hond loslaten op de Liniedijk, een bosgebied naast het Valleikanaal. Halverwege is er een hondenstrandje met een bankje.
Lengte route
4.2
km
Het Paradijspad is een klompenpad tussen Achterveld en Barneveld. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van natuur en cultuur bepalen hier de sfeer.
Lengte route
10.3
km
Hardlooproute door natuurgebied Bloeidaal en de Schammer. De ronde is goed te doen bij droog- of vriesweer. Na veel regen zijn sommige stukken drassig.
Lengte route
7
km
Route Leersum is een MTB-route op de Utrechtse Heuvelrug. De tracks gaan door verschillende gebieden en kennen een aantal pittige klimmetjes. De route kan gecombineerd worden met route Amerongen.
Lengte route
19
km
Route van 10 kilometer door Den Treek en Nimmerdor. Je loopt over lange lanen door verschillende soorten bos.
Lengte route
10
km

Tips voor activiteiten rondom Leusden

Heb jij leuke activiteiten gedaan in de omgeving van Leusden en wil je deze delen? Stuur een bericht via onderstaand formulier en ik neem contact met je op. 

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief