OV-fiets rondje Midden Nederland

Met de OV-fiets vanaf Station Amersfoort Centraal door de bossen naar Leusden. Je fiets dwars door Leusden en de Schammer weer naar Amersfoort. Via de muurhuizen in het historisch centrum kom je weer terug bij de trein.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 27,5 km

Het huren van een OV-fiets is een ideale manier om Midden Nederland te ontdekken. Vanaf Station Amersfoort Centraal fiets je door het prachtige bergkwartier richting Landgoed Nimmerdor. Dwars door het bos loopt de A28 als scheiding tussen Amersfoort en Leusden. Over de fietsbrug sta je nu op Landgoed Den Treek-Henschoten.

Dit deel van de route gaat door het bos richting Huize Den Treek. Je fietst achterlangs tussen de weilanden richting de Vieweg en de Arnhemseweg. Het fietspad brengt je naar de nieuwbouwwijk Tabaksteeg waar je in een klein winkelcentrum een versnapering kunt halen. De route gaat door Leusden-Zuid weer richting Den Treek. Via de Ooievaarshorsterweg en de Treekewerweg kom je weer in de bebouwde kom en fiets je richting Leusden-Centrum. 

De Hamersveldesweg fiets je af waardoor je twee winkelcentra passeert met verschillende winkels en horeca. Via de Zwartweg verlaat je de bebouwde kom en fiets je door de Schammer, een nieuw aangelegd natuurgebied. Dit inundatiegebied werd in de oorlog onder water gezet. Via de tunnel onder de A28 kom je weer in Amersfoort. 

Het centrum is een historische binnenstad met de bekende Muurhuizen. Je fiets dwars door de oude stad richting de Koppelpoort. Achter de Koppelpoort vind je de Nieuwe Stad. Een bezichtiging is absoluut de moeite waard. Langs het spoor kom je weer uit bij de fietsverhuur van de OV-fiets.

actieve map

OV-fiets rondje Midden Nederland

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route OV-fiets rondje Midden Nederland

Amersfoort Central Station, Stationsplein 41, 3818 LE Amersfoort, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route