Wandeling Groot Stoutenburg

Wandeling over landgoed Stoutenburg en de landerijen naar het oorspronkelijke Groot Stoutenburg.

Beschrijving van de activiteit

Lengte: 6 km

De wandeling start midden in het bos bij Koetshuis Stoutenburg. Je loopt een klein stukje over het ‘kabouterpad’ richting Voorposten Stoutenburg. In het weiland aan de rechtkant staan ‘s morgens en in de schemering altijd een groepje reeën. Voorbij het hek van de voorposten loop je over een klein slingerpaadje tussen twee weilanden door. Aan het eind steek je via een balk de sloot over. Dit ‘pluizenpaadje’ eindigt tegenover het Vilderskerkhof aan de Emelearseweg.

Je gaat linksaf de Emelearseweg op, pas op voor het verkeer in de eerste bocht! Aan de linkerkant passeer je een fruitteler die in de zomer overheerlijke blauwe bessen heeft. Na 800 meter sla je linksaf een bospad op. Dit paadje kronkelt langs een sloot richting de Barneveldsebeek. Als de brug bent overgestoken kan je eventueel de route inkorten door linksaf te slaan. Sla rechtsaf en vervolg het pad tussen grote dikke bomen langs de beek. Halverwege vervolg je het pad nog steeds rechtdoor totdat je bij een sluis aankomt. Hier gaat het pad naar links.

Het pad loopt tussen twee weilanden door. Na een paar honderd meter ga je weer links. Als je goed de bomen in de gaten houdt zal je hier veel uilen zien. Je loopt langs boerderij de Korte Niep richting de Stoutenburgerlaan. Let goed op de twee in elkaar gestrengelde bomen aan de linker kant, dit zijn de Adam en Eva boom. Aan het eind steek je de weg over (pas op!) en sla je linksaf een klein paadje op dat parallel aan de weg loopt. Na de brug over de beek en theeschenkerij ‘In den vrolijke Mortier’ sla je linksaf het bos weer in. Het pad loopt om het kasteel heen richting de zweethutten en een moestuin. In dit gebied staan ook bijenkassen en een waterpomp waar kinderen kunnen spelen. Bij het hek van de voorposten sla je weer naar rechts en loop je richting de parkeerplaats.

actieve map

Wandeling Groot Stoutenburg

Verken de route op de kaart en ontdek de beste stops voor eten, drinken en bezienswaardigheden.

Download de routekaart in GPX

Start van route Wandeling Groot Stoutenburg

Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg, Netherlands
Open startlocatie in Google

ontdekken

Deze bezienswaardigheden kom je onderweg tegen

Langsde route ontdek je diverse bezienswaardigheden; gun jezelf de tijd om deze grondig te verkennen en bewonderen.

eten en drinken

Bezoek deze horeca langs de route