Horstbrug

Brug over het Valleikanaal die een grote rol speelde in de Tweede Wereldoorlog.
Er is nog geen mooie afbeelding van dit onderdeel beschikbaar. Heb je een mooie foto van 'Horstbrug' en mag ik die gebruiken neem dan contact op.

Op zaterdagochtend 11 mei 1940 waren alle burgers uit de gemeenten Stoutenburg en Leusden geëvacueerd. Lege dorpen bleven achter. De Horstbrug ( in huidige Horsterweg) over het Valleikanaal werd in de loop van de ochtend opgeblazen, nadat de Stoutenburgse evacués deze gepasseerd waren.

Omdat de Horstbrug over het Valleikanaal op 11 mei was opgeblazen door de Nederlandse militairen werd daar al snel een pontje gemaakt. Door aan het touw te trekken voer je naar de overkant. Met een paar jongens werd het pontje operationeel gehouden.

Route(s) langs dit hoogtepunt

Leusden in de Grebbelinie (1939-1945) is een boek van José Huurdeman over de oorlog in onze streek. Deze fietstocht brengt je langs een aantal markante locaties uit de oorlogstijd.
Lees meer over Dorpen op Drift

Extra informatie:

Locatie:
Horsterweg 21 in Leusden
Bron :
Dorpen op drift, Leusden in de Grebbelinie 1939-1945
Auteur :
José Huurdeman

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief