Driesprong, verzamelpunt evacuees

Er is nog geen mooie afbeelding van dit onderdeel beschikbaar. Heb je een mooie foto van 'Driesprong, verzamelpunt evacuees' en mag ik die gebruiken neem dan contact op.

In de ochtend van vrijdag 11 mei 1940 om 8.00 uur moesten de Stoutenburgers zich verzamelen bij Jan van den Hengel, ‘Jan de Bakker’ genoemd, op de driesprong in Stoutenburg. Vanaf de driesprong liepen de vluchtelingen langs Den Eng richting Amersfoort. Bertus Huurdeman (1927) en zijn familie van boerderij Den Eng liepen dus weer langs hun eigen huis, en ook langs de nog nasmeulende verbrande boerderij van oom Anton Huurdeman en tante Alie Huurdeman-Stalenhoef. Een intriest gezicht. Overal zagen ze rokende puinhopen van uitgebrande boerderijen. Verder ging het langs de verbrande boerderij De Horst, daarna tussen de smeulende resten van boerderij ‘t Vliet door.

Route(s) langs dit hoogtepunt

Leusden in de Grebbelinie (1939-1945) is een boek van José Huurdeman over de oorlog in onze streek. Deze fietstocht brengt je langs een aantal markante locaties uit de oorlogstijd.
Lees meer over Dorpen op Drift

Extra informatie:

Locatie:
Kruising Horsterweg en Hessenweg in Stoutenburg
Bron :
Dorpen op drift, Leusden in de Grebbelinie 1939-1945
Auteur :
José Huurdeman

Groeten uit Leusden

Persoonlijke verhalen uit Leusden, wandelingen en goede adresjes voor to-go. Racefietsen en skeeleren, genieten en bekijken. Leusden, Achterveld en Stoutenburg liggen centraal in het land. 

Aanvullingen aan de website

Heb je nieuwe informatie of wil je iets melden? Laat het weten door het formulier op de contactpagina in te vullen.

Nieuwsbrief